Havířov: Město prodloužilo smlouvu ČSAD Havířov, dopravce tak dosáhne na evropskou dotaci

05.06.2017 19:07

Minulý týden schválili havířovští radní prodloužení platnosti smlouvy s ČSAD Havířov až do roku 2023. Důvodem je to, že dopravce chce zažádat o evropskou dotaci v rámci rozvojové strategie ITI Ostravsko, která mu umožní obměnit svůj vozový park několika nízkoemisními a bezemisními autobusy. Podmínkou přiznání dotace je udržitelnost projektu, která se váže na uzavřenou smlouvu s městem.

Havířov: Město prodloužilo smlouvu ČSAD Havířov, dopravce tak dosáhne na evropskou dotaci
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

"Prodloužení smlouvy jsme odsouhlasili proto, že obměnu vozů MHD Havířov ekologičtějšími autobusy považujeme s ohledem na zdejší stav ovzduší za velmi důležitou. Je to jedna z mála možností, jak můžeme životní prostředí v našem městě ovlivnit," řekl náměstek primátorky pro hospodářský rozvoj Karel Šlachta.

S podporou projektu může ČSAD Havířov v letech 2017 a 2018 obnovit vozový park MHD Havířov nákupem 12 bezbariérových autobusů s pohonem CNG a 3 bezbariérových bezemisních elektrobusů. Celková hodnota investice představuje částku okolo 106 milionů korun. Dotace by pokryla až 85 procent nákladů.

Město již v minulosti z podobného důvodu smlouvu s ČSAD prodloužilo. Díky již schválenému projektu Telematika ČSAD Havířov bude kompletně obnoveno odbavovací zařízení v autobusech MHD, které bude mimo jiné umožňovat platbu bezkontaktními platebními kartami. Odbavovací zařízení bude napojeno na nový centrální digitální dispečink dopravce. V rámci tohoto projektu bude autobusové nádraží vybaveno 3 velkoplošnými odjezdovými tabulemi a 8 informačními zastávkovými panely, které budou rovněž napojeny na centrální dispečink.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.