Havířov: Město prodloužilo smlouvu ČSAD Havířov, dopravce tak dosáhne na evropskou dotaci

05.06.2017 19:07

Minulý týden schválili havířovští radní prodloužení platnosti smlouvy s ČSAD Havířov až do roku 2023. Důvodem je to, že dopravce chce zažádat o evropskou dotaci v rámci rozvojové strategie ITI Ostravsko, která mu umožní obměnit svůj vozový park několika nízkoemisními a bezemisními autobusy. Podmínkou přiznání dotace je udržitelnost projektu, která se váže na uzavřenou smlouvu s městem.

Havířov: Město prodloužilo smlouvu ČSAD Havířov, dopravce tak dosáhne na evropskou dotaci
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

"Prodloužení smlouvy jsme odsouhlasili proto, že obměnu vozů MHD Havířov ekologičtějšími autobusy považujeme s ohledem na zdejší stav ovzduší za velmi důležitou. Je to jedna z mála možností, jak můžeme životní prostředí v našem městě ovlivnit," řekl náměstek primátorky pro hospodářský rozvoj Karel Šlachta.

S podporou projektu může ČSAD Havířov v letech 2017 a 2018 obnovit vozový park MHD Havířov nákupem 12 bezbariérových autobusů s pohonem CNG a 3 bezbariérových bezemisních elektrobusů. Celková hodnota investice představuje částku okolo 106 milionů korun. Dotace by pokryla až 85 procent nákladů.

Město již v minulosti z podobného důvodu smlouvu s ČSAD prodloužilo. Díky již schválenému projektu Telematika ČSAD Havířov bude kompletně obnoveno odbavovací zařízení v autobusech MHD, které bude mimo jiné umožňovat platbu bezkontaktními platebními kartami. Odbavovací zařízení bude napojeno na nový centrální digitální dispečink dopravce. V rámci tohoto projektu bude autobusové nádraží vybaveno 3 velkoplošnými odjezdovými tabulemi a 8 informačními zastávkovými panely, které budou rovněž napojeny na centrální dispečink.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

11:33 Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

Šestnáct milionů korun má město připraveno v rozpočtu na zateplení panelového domu v ulici Karolíny …