Havířov: Mimořádné úklidy v bytových domech MRA pokračují

17.04.2020 21:10

V souvislosti s přijatými hygienickými opatřeními pokračuje mimořádný úklid v bytových domech, které jsou ve správě Městské realitní agentury. Množství dezinfikovaných ploch ve společných prostorách se rozšířilo.

Havířov: Mimořádné úklidy v bytových domech MRA pokračují
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Město Havířov uvolnilo na mimořádný úklid už v polovině března finanční prostředky s cílem více ochránit nájemce městských bytů před nákazou koronavirem. MRA také získala od města tisíc litrů dezinfekce určenou na postřik. „Tato dezinfekce byla distribuována do všech vchodů bytových domů ve správě MRA, kterých je 537. Pracovníci vybaveni ochrannými pomůckami postřikem takto ošetřili společné prostory. Jednalo se o vstupy domů, poštovní schránky a výtahy,“ uvedl jednatel MRA Jiří Lankočí. Zvýšené požadavky na dezinfekci společných prostor platí v domech, kde je smlouva s úklidovou službou.

Nad rámec pravidelného úklidu se začala už v polovině března provádět dezinfekce zábradlí, klik dveří a madel v 18 bytových domech. Množství dezinfikovaných ploch se aktuálně rozšířilo. „Zaměstnankyně úklidové firmy dezinfikují denně 21 vchodů. Konkrétně se jedná o přední a zadní vchod, zvonky, poštovní schránky, kliky na dveřích, celý výtah zvenku i zevnitř včetně tlačítek a madel v patrech. V patrech i mezipatrech jsou čištěny všechny vypínače a zábradlí a kliky u oken v každém mezi patře,“ řekl jednatel MRA Róbert Masarovič a přidal výčet konkrétních adres. Čajkovského 1, 5, 7, 9, Husova 5, Dlouhá třída 17, Jaselská 2 a, Astronautů 9, Moskevská 1 e, Jedlová 2, 4, 6, Krajní 2, Obránců Míru 10, Jarošova 31 b, H. Malířové 4, Mládí 4, Nákupní 12, Moravská 41, Nákupní 1 a Nákupní 3.

Tam, kde si nájemci uklízejí sami je rozhodnutí na případné zvýšení hygieny plně v jejich kompetenci. „Už dříve jsme doporučili, že přísnější opatření by měli zavést i tito nájemci, aby více ochránili své zdraví,“ připomněl jednatel MRA Róbert Masarovič.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.