Havířov: Na Točité ulici přibudou další parkovací místa

06.04.2019 19:03

Před pár dny zahájil Havířov stavbu dalšího parkoviště, tentokrát na Točité ulici v Havířově-Podlesí. Po rozšíření nevyhovujícího parkoviště budou mít místní k dispozici 52 parkovacích míst, z toho 3 místa pro osoby ZTP/P. Městskou kasu vyjde stavba parkoviště na více než 6 milionů korun.

Havířov: Na Točité ulici přibudou další parkovací místa
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Stavbou parkoviště na Točité navázuje Havířov na loňské investice, které v různých částech města pomáhají řešit problematickou situaci s parkováním, se kterou se již roky potýkají všechna větší města. Jmenovitě navazuje na tyto stavby – nové parkoviště za bytovým domem na ulici Železničářů, na Stavbařské ulici nebo parkoviště za kostelem sv. Anny, dále na parkovací místa na Moskevské ulici a ulici Astronautů, které byly zjednosměrněny, či parkování na Hřbitovní ulici. To vše se podařilo zrealizovat v loňském roce.

"Problém s parkováním trápí většinu obyvatel města, nejen těch na Točité ulici. Když Havířov vznikal, nebylo obvyklé, aby každá rodina měla auto. Problém s parkováním tady je a s ohledem na narůstající počet aut vždy bude – je potřeba ho řešit s rozumem," říká náměstek pro investice a chytré město Bohuslav Niemiec.

Kromě stavby parkoviště na Točité ulici letos Havířov zatím plánuje navýšit počet parkovacích míst stavbou parkoviště u vlakového nádraží v rámci rekonstrukce přednádraží, dále stavbou parkoviště na Šrámkově ulici a parkovacích stání na ulici V Parku. Úplně nové parkoviště vyroste také na Balzakově ulici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Praha 2 má nový poesiomat

19:06 Praha 2 má nový poesiomat

Návštěvníci Sadů Svatopluka Čecha na Vinohradech mají od včerejšího dne novou atrakci – hrací skříňk…