Havířov: Národní tréninkové centrum stolního tenisu vyrostlo na zelené louce

20.09.2020 7:35

V Havířově-Šumbarku bylo slavnostně otevřeno Národní tréninkové centrum stolního tenisu. Je prvním takto specializovaným zázemím v České republice. Svými parametry je centrum srovnatelné s nejmodernějšími sportovními zařízeními pro národní centra stolního tenisu v Evropě.

Havířov: Národní tréninkové centrum stolního tenisu vyrostlo na zelené louce
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Vybudování Národního tréninkového centra bylo nezbytné pro další zkvalitňování přípravy sportovců nejen havířovského klubu, ale především pro kempy reprezentačních složek všech kategorií. „Jsem moc rád, že tady takové moderní tréninkové centrum stolního tenisu máme. Věřím, že bude sportovcům sloužit dlouho a budou tady vychováváni nejen ti nejlepší hráči v České republice, ale že zde přivítáme i turnaje vyšší série světového poháru,“ uvedl primátor města Havířova Josef Bělica.

Centrum navíc nabízí i možnost sportování pro veřejnost. Má florbalové hřiště, je zde možnost hrát tenis, badminton a řadu dalších halových sportů. Plocha sportovišť je 2000 m2 a je možno na ní rozmístit až 32 stolů na stolní tenis. Zázemí pro sportovce nabízí dalších 1500 m2. Jde o největší specializovanou halu na stolní tenis v České republice. Součástí komplexu je ubytování pro sportovce, bistro pro stravování sportovců, rehabilitační linka, posilovna, kancelářské prostory pro pracovníky České asociace stolního tenisu. „Troufám si říct, že svými parametry patří centrum mezi pět největších a nejmodernějších sportovních zařízení pro národní centra stolního tenisu v Evropě. Výstavba stála přes 110 milionů korun. Náklady na výstavbu se rozdělily mezi Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, město Havířov, Moravskoslezský kraj a klub SKST Havířov," uvedl manažer havířovského stolního tenisu klubu Nikolas Endal.

Anketa

Mělo by Česko přijmout uprchlíky ze shořelého tábora v Řecku?

3%
97%
hlasovalo: 20971 lidí

„Z této unikátní sportovní haly, jejíž výstavbu město Havířov podpořilo částkou 40 milionů korun, mám obrovskou radost. Stolní tenis neodmyslitelně patří k našemu městu a vznikem tohoto reprezentačního centra se Havířov stává jednoznačně epicentrem tohoto sportu v České republice. Těším se na spoustu národních i mezinárodních akcí, které podpoří také cestovní ruch a spoustu dalších služeb ve městě,“ řekl při slavnostním otevření haly havířovský radní pro sport Daniel Vachtarčík.

Základní parametry Národního tréninkového centra stolního tenisu:

  • 2000 metrů čtverečních sportovní plochy
  • 32 stolů na stolní tenis
  • 1500 metrů čtverečních zázemí pro sportovce
  • Hřiště na florbal, tenis, badminton, futsal

Havířovský klub stolního tenisu SKST Havířov vychoval například takové sportovce jako Renátu Štrbíkovou, medailistku z mistrovství Evropy a Evropských her, účastnicí OH 2004 v Aténách mnohonásobnou mistryní republiky nebo Pavla Širučka, který je aktuálně nejvýše postaveným českým hráčem na světovém žebříčku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…