Havířov: O malé byty je stále velký zájem, další vznikly rozdělením velkometrážních bytů

07.11.2020 15:55

Městská realitní agentura už dříve reagovala na zvýšenou poptávku po menších bytech v Havířově a začala upravovat dispozice velkometrážních bytů s pěti a více pokoji na menší.

Havířov: O malé byty je stále velký zájem, další vznikly rozdělením velkometrážních bytů
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

V letošním roce kromě přebudování některých jednotek pro nájemní bydlení v ubytovně na Šumbarku byly rozděleny dvě velké pěti pokojové bytové jednotky ve stejné části města. Letos do zmíněných realizací vložil vlastník bytového fondu město Havířov přes 4 miliony korun.

Jednatel MRA Róbert Masarovič to upřesnil: „Konkrétně se jedná o byt 5+1 v ulici Mládí 1143/20, kde vznikly dva byty o velikosti 2+1. Tato úprava stála téměř 740 tisíc korun. Další dva byty 2+1 místo jednoho o velikosti 5+1 jsou v ulici E. Destinové 1166/16. Tato změna dispozic si vyžádala přibližně 684 tisíc korun.“

Před několika měsíci se Městská realitní agentura rozhodla přebudovat v ubytovně tři patra na standardní nájemní bydlení. Nákladem přibližně 2,5 milionu korun byla zrekonstruovaná část této ubytovny. Jednalo se o patnáct jednotek.

„Tam došlo ke kompletní rekonstrukci. Vybourané je bývalé umakartové bytové jádro, které je nově vyzděné a vznikla zde pěkná koupelna, vyměněno je sociální zařízení, nainstalovaná nová kuchyňská linka. Je to krásný, plnohodnotný byt, který má klient sám pro sebe. Zájem o samostatné byty projevili i lidé z ubytovny,“ řekl jednatel MRA Jiří Lankočí.

Nájemnice Eliška Bistrá bydlela na ubytovně více jak rok: „Podala jsem si žádost na ty upravené byty. Jsem spokojená. Je to lepší mít svoje, protože já jsem předtím bydlela ve Frýdku-Místku v azylovém domě.” Osm bytů už je obsazených, dva jsou stále v nabídce na webu MRA. O pronajmutí zbývajících pěti bytů studentům jedná město s vysokou školou Prigo, která o ně projevila zájem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…