Havířov: O sváteční polévky byl mezi lidmi ve Vánočním městečku velký zájem

13.12.2013 19:37

Sváteční polévku naléval ve čtvrtek 12. prosince od tří hodin odpoledne kolemjdoucím na náměstí Republiky havířovský primátor Zdeněk Osmanczyk.

Havířov: O sváteční polévky byl mezi lidmi ve Vánočním městečku velký zájem
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Akce se konala již tradičně pod záštitou Armády spásy, které patřilo čtvrteční odpoledne ve Vánočním městečku. "Letos jsem se rozhodl přispět i svým kuchařským uměním a sám doma jsem uvařil sváteční zelňačku," usmívá se první muž města. Ve staré vojenské várnici vzniklo okolo dvaceti litrů polévky, jejímž základem bylo kysané zelí, brambory, uzená žebra a klobásy. "Věřím, že strávníkům chutnalo, zmizela během několika minut," doufá primátor.

V rámci svátečního odpoledne odevzdal primátor Zdeněk Osmanczyk klientkám havířovského Azylové domu pro matky s dětmi na Dvořákově ulici a jejich dětem knížky zakoupené z Fondu primátora. "Připravili jsme dárky pro 22 maminek a jejich 40 dětí, které momentálně v azylovém domě pobývají," prozradil primátor. Obdarovaní dostali leporela, encyklopedie, pohádkové knížky, romány pro ženy, kuchařky, knížky s horoskopy a další publikace.

 Na sváteční odpoledne připravvila polévku také Armáda spásy. V kuchyni jejího zařízení v Ostravě-Kunčičkách vzniklo 40 litrů hrachové polévky, kterou rovněž ochutnávali lidé v Havířově.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: havirov-city.cz

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

7:37 Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

Zápisy do školek Mozaika, Demlova 28 a Nad Plovárnou se uskuteční ve dnech 6. a 7. května. Volných j…