Havířov: Přechod pro chodce mezi autobusovým nádražím a Orionem budou regulovat světla

16.09.2018 16:57

Frekventovaný přechod pro chodce na Těšínské ulici mezi autobusovým nádražím a prodejnou Orion bude řídit světelné signalizační značení. Stavbou nového přechodu město ukončí poslední etapu úprav, které ovlivňují provoz na Těšínské a na křižovatce u Obchodního centra Rotunda.

Havířov: Přechod pro chodce mezi autobusovým nádražím a Orionem budou regulovat světla
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Obchodní centrum funguje od listopadu 2016. Otevření centra provázely obavy, zda blízké křižovatky zvládnou zvýšený provoz. Město se proto pustilo do rozsáhlých úprav těchto křižovatek. Dvě z nich byly upraveny na jaře loňského roku. Poslední a nejrozsáhlejší rekonstrukci křižovatky Národní třídy, ulice 17. listopadu a Na Nábřeží realizoval Havířov vloni na podzim.

Nyní Těšínskou čeká poslední stavba – nový přechod pro chodce. "Aby mezi uvedenými křižovatkami mohla fungovat koordinace pomocí datové linky, musíme upravit přechod pro chodce a přebudovat jej na světelně řízený přechod. To nejen zlepší plynulost dopravy na Těšínské, ale také zvýší bezpečnost chodců, protože tento přechod je hodně frekventovaný," vysvětluje náměstek primátorky Havířova pro hospodářský rozvoj Karel Šlachta.

Součástí stavby bude úprava nasvětlení přechodu, výstavba ochranného ostrůvku pro chodce, nové dopravní značení a rekonstrukce chodníků po obou stranách přechodu. Nové světelné signalizační zařízení bude vybaveno signalizací pro nevidomé.

Nový přechod pro chodce vyjde městskou kasu na více než 3 miliony korun.

V rámci výstavby nového přechodu se nepředpokládá uzávěrka silnice, instalováno bude pouze přechodné dopravní značení, které počítá v případě potřeby se svedením dopravy do jednoho pruhu a se snížením rychlosti projíždějících vozidel. Zahájení stavby plánuje město ještě tento měsíc a hotovo by mělo být nejpozději do konce listopadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

16:14 Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

Praha, Brno, Bratislava a nyní i Otrokovice mají kvalitní veřejný elektrický kontaktní gril. Novinku…