Havířov: Propojení města s cyklotrasou podél řeky Olše

05.05.2020 19:33

Současným trendem v oblasti rozvoje cyklistiky je podpora dojíždění do zaměstnání na kole. Svazek měst a obcí okresu Karviná v současné době zpracovává technickou studii, která by měla najít nové varianty propojení cyklotras mezi Havířovem a již vyznačenou cyklotrasou číslo 10 podél řeky Olše vedoucí z Českého Těšína do Bohumína přes Karvinou.

Havířov:  Propojení města s cyklotrasou podél řeky Olše
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Studie prověří hned několik variant trasy, a to z Havířova do Chotěbuze přes Horní Suchou a Albrechtice (kolem železniční tratě) nebo přes Životice, dále z Havířova do Karviné tzv. energostezkou, a trasu z Chotěbuze do Českého Těšína podél řeky Olše. Záměrem je vylepšit dojížďku do zaměstnání propojením měst a obcí, aby lidé mohli lépe a bezpečněji do zaměstnání dojíždět.

Svazku se podařilo získat od Moravskoslezského kraje dotaci 300 tisíc korun na zpracování této studie v rámci dotačního programu „Podpora rozvoje cykloturistiky v Moravskoslezském kraji pro rok 2019“. Ostatní náklady ve výši 230 tisíc korun zaplatí Svazek měst a obcí okresu Karviná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

7:17 České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

Město České Budějovice představilo jednoznačné plány k výstavbě akvaparku na levém břehu Vltavy, pob…