Havířov: Sanací za 27 milionů korun prošly další dva bytové domy

25.02.2020 6:32

Městská realitní agentura dokončila sanace domů v ulici Dlouhá třída 81 c, d v Havířově-Podlesí za více než 12,9 milionů korun a domu ulici Dlouhá třída č. p. 20-24 v městské části Havířov-Město za částku přesahující 14 milionů korun.

Havířov: Sanací za 27 milionů korun prošly další dva bytové domy
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

„Celková výše činí u této investice 27 milionů korun (přesně 27 049 673 Kč). Obě stavby probíhaly v zimních měsících a to znamená, že dokončovací práce se budou dělat s ohledem na klimatické podmínky,“ upřesnil jednatel MRA Róbert Masarovič. Jedná se o dokončení omítek soklu a kolem portálu vstupních dveří, nátěr antigraffiti na fasádu, jemné terénní úpravy včetně vysetí trávy a dokončení stříšek nad vstupy.

Oba bytové domy jsou zatepleny a mají novou střešní krytinu. Vstupní dveře jsou z hliníku s prohazovacími schránkami, z přední i zadní strany vstupů do domů jsou nad dveřmi stříšky. Z venku jsou viditelné další změny, balkony mají nové zábradlí a v nejvyšším patře je chrání stříšky. Sanace zahrnovala lokální opravu hydroizolace, kdy došlo k výměně okapových chodníků a zateplení soklu. Výraznou proměnou prošel suterén, který je nově zateplený. Sklepní boxy mají nové ocelové zárubně a staré laťovky nahradily klasické dveře s odvětráváním.

Ve společných prostorách byla provedena generální oprava elektroinstalace. Nové rozvody vedou od hlavních jističů v rozvaděčích společných prostor až po rozvaděče v bytech. „Nájemníci ocení zvýšení bezpečnosti díky propojení elektrického vrátného s domofony – tedy zvonky a komunikátory v bytech. Jedná se o nová zařízení, aby byla kompatibilní s novými zvonkovými tably,“ přiblížil jednatel MRA Jiří Lankočí. Na chodbách jsou nová zábradlí, položena nová dlažba včetně čisticí zóny za vstupy. Společné prostory jsou čerstvě vymalovány. Z přední strany domů jsou upraveny přístupové chodníky. U domu v ulici Dlouhá třída 20-24 byla navíc provedena instalace směšovacího uzlu ÚT včetně měření a regulace a zateplen půdní prostor. Střecha domu v ulici Dlouhá třída 81 c, d byla před pokládkou nové krytiny nově zateplena.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

13:05 Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

Město Hradec Králové se v září loňského roku připojilo k iniciativě Kola pro Afriku. S pomocí občanů…