Havířov: Senioři budou v rámci senior dopravy jezdit pohodlněji

26.01.2020 13:34 | Zprávy

Magistrát města Havířova předal oblastnímu spolku Českého červeného kříže Karviná zbrusu nový automobil. Ten bude využíván klienty seniory dopravy, která v Havířově funguje od roku 2017, a kterou ČČK Karviná pro město zajišťuje.

Havířov: Senioři budou v rámci senior dopravy jezdit pohodlněji
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Nový automobil nahradí dosavadní vozidlo Škodu Octavii (rok výroby 2002), která kvůli svému stáří a technickému stavu vyžadovala nákladné opravy. Finance na nové vozidlo se podařilo městu získat zapojením do projektu Nadace Charty 77 – Konto Bariéry a společnosti ČESKÁ LÉKÁRNA HOLDING, a.s.

„Tento projekt je zaměřený na přepravu seniorů a handicapovaných osob. Název projektu Taxík Maxík je tedy úzce spojený se sítí lékáren Dr. MAX, které jsou i v našem městě. Z projektu město získalo finanční prostředky ve výši půl milionu korun, za které byl pořízen velkoprostorový automobil značky Ford pro pět osob, do kterého se například vejde i invalidní vozík,“ řekla náměstkyně pro sociální oblast Stanislava Gorecká.

Projekt Taxík Maxík naváže na službu „Senior dopravy“, která v Havířově funguje od ledna 2017. I nadále budou tuto službu využívat osoby, které mají trvalé bydliště na území města Havířova a jsou starší 75 let. „Cena služby je 20 Kč za 1 jízdu. Podmínky pro přepravu zůstávají tedy stejné, ale věřím, že jízda novým automobilem bude pro naše občany příjemnější,“ dodala náměstkyně Stanislava Gorecká.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Za volantem seděli opilí. Řidič to na strážníky zkoušel s jedním pivem

20:27 Vyškov: Za volantem seděli opilí. Řidič to na strážníky zkoušel s jedním pivem

Hlídka městské policie, která v okolí Sídliště Osvobození prováděla kontrolní činnost, si v neděli 2…