Havířov: Startuje rekonstrukce přednádraží, vyžádá si dopravní omezení v okolí stavby

29.01.2020 20:51

Ve středu 5. února 2020 odstartuje v Havířově rekonstrukce přednádražního prostoru. Město oficiálně předá stavbu zhotoviteli, stavební společnosti OHL ŽS a.s. Brno. Stavba, která potrvá rok, si vyžádá v okolí staveniště změny v dopravě.

Havířov: Startuje rekonstrukce přednádraží, vyžádá si dopravní omezení v okolí stavby
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Území staveniště bude ohraničeno křižovatkou u bytového věžového domu a bude probíhat celým územím od hranice kolejiště železniční stanice Havířov, přes ulici Železničářů až po zelenou plochu přiléhající k velkému kruhovému objezdu. Staveniště bude končit před malým kruhovým objezdem u podjezdu pod železniční tratí.

V souvislosti se zahájením stavby dojde už v pondělí 3. února v této lokalitě k výrazným změnám osobní, autobusové i pěší dopravy. „V souvislosti se zahájením stavby chceme upozornit občany, aby v zájmu vlastního bezpečí respektovali zákaz vstupu a vjezdu do prostoru staveniště, dodržovali vyznačené trasy pro pěší, a aby k příchodu k nádražní hale využívali koridor, který k tomu bude vyhrazený,“ uvedl k dopravním omezením náměstek pro investice a chytré město Bohuslav Niemiec.

Přehled dopravních omezení a změn během rekonstrukce přednádražního prostoru:

- Do prostoru staveniště bude zakázán vjezd motorových vozidel - MIMO vozidel stavby, Integrovaného záchranného systému a autobusové dopravy. Průjezd uvedených vozidel bude povolen pouze jednosměrně, a to směrem od věžového domu k malému kruhovému objezdu u podjezdu pod železniční tratí.

- Parkování osobních vozidel bude umožněno na parkovišti za bytovým věžovým domem a na parkovišti u nákupního centra TESCO.

- Dojde k přesunu autobusových zastávek MHD i příměstské dopravy, které budou nově soustředěny poblíž malého kruhového objezdu a všechny autobusy budou zastavovat na dvou provizorních autobusových stanovištích. Je pravděpodobné, že bude docházet k posunům v odjezdu autobusových linek oproti jízdním řádům, proto doporučujeme cestujícím zahrnout do svého časového plánu rezervu pro případ zpoždění autobusů.

- Pro bezpečný přestup cestujících z autobusů do odbavovací haly vlakového nádraží a opačně bude vytvořen ohrazený koridor vedoucí příčně přes ul. Železničářů. Tento koridor bude v průběhu roku 2020 přesunut v závislosti na dokončení nové výpravní haly a o změnách budou cestující včas informováni.

- Pro přístup pěších k zastávkám autobusů a ke koridoru vedoucímu do odbavovací haly vlakového nádraží bude určen pouze vstup u malého kruhového objezdu, přístupová trasa bude značena směrovými tabulkami.

- Pro bezpečný pohyb občanů nevyužívajících autobusovou či vlakovou dopravu a procházejících pěšky směrem od malého kruhového objezdu směrem k věžovému domu a opačně bude vytvořena zpevněná komunikace vedoucí kolem staveniště přes zelenou plochu přiléhající k velkému kruhovému objezdu. Přístupová trasa bude značena směrovými tabulkami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…