Havířov: Změna systému parkování v ulicích Beethovenova a Fibichova

27.10.2020 7:35

V letošním roce došlo k obnově povrchu parkovacích stání, a přitom také ke změně systému parkování v ulici Beethovenova a ulici Fibichova v Havířově. Ke změně systému parkování vedly havířovský magistrát podněty občanů. Lidé si přáli, aby se v této lokalitě jezdilo pomaleji, a tím pádem i bezpečněji.

Havířov: Změna systému parkování v ulicích Beethovenova a Fibichova
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Navržené a následně realizované šikmé parkování se systémem couvání do parkovacího místa je výrazně bezpečnější než šikmé parkování s vjížděním přední částí vozidla do parkovacího místa. Jak popisuje vedoucí havířovského odboru komunálních služeb Iveta Grzonková: „Tím, že řidič může při couvání do parkovacího místa omezit ostatní účastníky silničního provozu, dojde ke snížení rychlosti a k daleko přehlednější dopravní situaci. Při parkování vozidel couváním má řidič vozidla po celou dobu přehled o situaci za svým vozidlem."

Výjezd přední částí vozidla z parkovacího místa je pak mnohem snazší než v případě, že z parkovacího místa řidič couvá. Při výjezdu přední částí vozidla má řidič mnohem lepší výhled, což v případě couvání z parkoviště nelze zajistit, zejména zaparkuje-li vedle vozidlo, které tento výhled znesnadňuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…