Havířov je úspěšný v získávání dotací z cizích zdrojů. Letos očekává až 76 milionů korun

06.03.2018 16:02

Na posledním jednání Rady města byla havířovským radním předložena zpráva o čerpání dotací za období posledního roku a půl. Radní tak měli možnost zhodnotit, jak se městu daří získávat finance na různé projekty z cizích zdrojů.

Havířov je úspěšný v získávání dotací z cizích zdrojů. Letos očekává až 76 milionů korun
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

„V materiálu je popsáno, kolik peněz nám přišlo z dotací za poslední zhruba rok a půl, co jsme ve vedení města. Za období od července roku 2016 až do ledna tohoto roku bylo předloženo 31 žádostí o dotaci, z toho 18 žádostí bylo doporučeno k financování a je v různých fázích realizace a 13 žádostí je v procesu posouzení na řídících orgánech jednotlivých operačních programů,“ říká havířovská primátorka Jana Feberová.

Z dotace město hradilo třeba čtvrtou etapu odkanalizování města v lokalitě kolem ulice U Jelena, která vyšla na téměř 23 milionů korun. Více než 9 a půl milionu však pokryla dotace. Nyní se připravuje pátá etapa odkanalizování kolem Fryštátské ulice, která město bude stát skoro 36 milionů korun. Z dotace však může pokrýt více než polovinu z těchto nákladů.

V uvedeném období posledního roku a půl získalo město z dotací téměř 57 milionů korun. V letošním roce na základě zpracovaných žádostí očekává město dotace ve výši až 76 milionů. „Naše oddělení strategického rozvoje připravuje ve spolupráci s dotčenými odbory úřadu města a městskými organizacemi velké množství projektových námětů a neustále vyhledává možnosti čerpání dotací z různých oblastí. Dotace se nám tak daří získávat úspěšně a díky tomu můžeme z rozpočtu města realizovat více investičních akcí,“ uvádí ekonomický náměstek primátorky Josef Bělica.

Havířov by prostřednictvím dotací dále rád spolufinancoval např. rekonstrukci bývalé základní školy na Mánesově ulici na domov se zvláštním režimem, projekty vedoucí ke zvýšení bezpečnosti na havířovských křižovatkách, sanaci obytných domů nebo modernizaci přednádražního prostoru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

19:06 Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

V lesním terénu vrchu Háj byla nedávno dokončena stavba sedm kilometrů dlouhé přírodní trasy pro vyz…