Havířov nabídne finanční pomoc podnikatelům

26.05.2020 16:02

Mimořádná Rada města Havířova rozhodla o poskytnutí bezúročné finanční výpomoci podnikatelům, kteří podnikají na území města, a kteří museli z důvodu nouzového stavu vyhlášeného vládou České republiky dne 12. března 2020 omezit nebo úplně zastavit svůj provoz.

Havířov nabídne finanční pomoc podnikatelům
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

O finanční podporu si mohou podnikající fyzické a právnické osoby zažádat už od úterý 26. května 2020. Žádosti budou přijímány až do 4. června 2020. „Maximální poskytnutá částka pro jednoho žadatele je 20 tisíc korun, splatit ji pak příjemci musí mezi 1. lednem až 31. prosincem 2021. Částku 20 tisíc korun jako maximální příspěvek jsme se rozhodli zvolit po předchozím monitorování požadavků místních podnikatelů,“ uvedl náměstek pro ekonomiku a správu majetku Ondřej Baránek. Celkový objem finančních prostředků vyčleněných na zápůjčky z rozpočtu města Havířova je 5 milionů korun.

Finanční podpora bude poskytnuta pouze na základě vyplněné žádosti, kterou zájemci naleznou na webových stránkách města. Společně s ní připojí žadatel kopii dokladu, která potvrzuje užívání provozovny na území města Havířova. Vyplněnou podepsanou žádost lze podat prostřednictvím datové schránky, e-mailem nebo osobně na ekonomickém odboru Magistrátu města Havířova.

O přiznání podpory na základě podané žádosti rozhodne červnové Zastupitelstvo města Havířova.

Více informací se dozvíte na stránkách Ekonomického odboru Magistrátu města Havířova ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…