Havířov se zapojí do „Hodiny Země“, náměstí Republiky se ponoří do tmy

20.03.2018 19:01

Město Havířov se připojí k celosvětové události na podporu ochrany životního prostředí. V rámci „Hodiny Země“ náměstí Republiky a jeho okolí na hodinu potemní. Akce zaměřená na ochranu klimatu se odehraje v sobotu 24. března od 20.30 do 21.30 hodin.

Havířov se zapojí do „Hodiny Země“, náměstí Republiky se ponoří do tmy
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

„V centru města vypneme celkem 251 lamp veřejného osvětlení. V úsilí o ochranu našeho klimatu mají i tyto symbolické akce své místo,“ říká havířovská primátorka Jana Feberová.

Hodinu Země pořádá Ekologický institut Veronica pod záštitou Světového fondu pro ochranu přírody. Happening, který se pořádá každoročně již od roku 2007, má obrátit pozornost na změnu klimatu a na šetření energií.

„V České republice se k akci loni připojilo na 90 měst, obcí a památek a další subjekty. Na celém světě se zapojilo 187 zemí, zhaslo 3000 dominant a připojily se miliony jednotlivců a organizací,“ uvádí Yvonna Gaillyová, ředitelka Ekologického institutu Veronica.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…