Havířovská nemocnice uvedla do provozu zrekonstruovanou vstupní halu

25.01.2021 19:03

Původní vestibul – hlavní vstup do nemocnice, získal po více než padesáti letech novou tvář. Jeho součástí se staly dvě pohodlné a bezpečné nájezdní rampy pro vozíčkáře či maminky s kočárky, byl rozšířen prostor lékárny.

Havířovská nemocnice uvedla do provozu zrekonstruovanou vstupní halu
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Nejen pacienti či návštěvníci nemocnice, ale i zaměstnanci ocení zcela nově nainstalovaný bankomat. Rekonstrukcí prošel i bufet, ze kterého se stalo moderní bistro s vlastní cukrářskou výrobou i vlastní produkcí výrobků teplé a studené kuchyně.

Celkové náklady na rekonstrukci dosáhly bezmála 7 mil. korun. Na financování této investiční akce přispělo město Havířov 2 mil.  korun, 4 mil. poskytnul zřizovatel nemocnice – Moravskoslezský kraj.

„Nejen erudovaný a empatický personál, či špičkové zdravotnické vybavení, ale také příjemné, moderní a funkční prostředí působí na náladu a pocity pacientů. Proto jsem rád, že město Havířov mohlo přispět ke zdařilé rekonstrukci vstupního vestibulu havířovské nemocnice. První dojem při vstupu do interiéru je velmi důležitý a patří ke komplexní péči o pacienty,“ pochvaloval si zrekonstruovanou nemocniční halu primátor Havířova Josef Bělica.

„Hlavní vestibul je v každé nemocnici výstavní skříní a vstupním reprezentativním prostorem, který by měl udělat pozitivní první dojem a svou přátelskou atmosférou by měl pokud možno působit pozitivně i přesto, že vcházím do nemocnice za účelem péče o mé zdraví. Tuto funkci náš vestibul již dlouhá léta neplnil. Proto jsem upřímně rád, že za pomoci našeho zřizovatele Moravskoslezského kraje a města Havířova jsme mohli tento klíčový prostor přetvořit v centrum služeb, včetně moderního bistra, bankomatu, rozšířené lékárny a bezbariérového přístupu pro imobilní pacienty. Věřím, že design, kterému jsme věnovali velkou energii, se bude všem pacientům, a nejen jim, líbit” uvedl ředitel nemocnice Norbert Schellong.

Součástí vstupního vestibulu se v nejbližších dnes stane Senior Point, kde bude ve spolupráci s Magistrátem města Havířova poskytována služba seniorům v rámci registrace na očkování Covid – 19.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…