Havlíčkův Brod: Revitalizace náměstí začne v dubnu, tržnice se přemístí

16.02.2018 8:37

Smetanovo náměstí projde druhou fází revitalizace, která začne letos v dubnu. Cílem stavebních a architektonických úprav je vytvoření nové podoby parku i veřejných ploch. Revitalizace navazuje na první etapu úprav náměstí z roku 2015, kdy ve východní části vznikla pěší zóna.

Havlíčkův Brod: Revitalizace náměstí začne v dubnu, tržnice se přemístí
Foto: havlickuv-brod.ceskehory.cz
Popisek: Havlíčkův Brod

„Druhá etapa revitalizace zahrnuje celkovou úpravu pěších cest a dílčí úpravu jejich trasování, nový bezbariérový přístup na jednotlivé úrovně obchodního domu, vytvoření veřejného prostranství v dolní části náměstí s možností konání trhů a jiných společenských aktivit,“ popsal některé z úprav na Smetanově náměstí místostarosta Libor Honzárek.

Obnovu dozná také zeleň v parku. Umělá závlaha hlavních travnatých ploch umožní, aby se staly místem krátkodobé relaxace obyvatel i návštěvníků města. Celým parkem bude protékat mělký potok, který nabídne snadné osvěžení v letních měsících.

Jediná plocha na náměstí, na které se objeví dlažba, vede podél frekventované pěší trasy mezi Havlíčkovým náměstím a obytnými budovami okolo Trčkovy a Beckovského ulice. Tento prostor, na kterém je v současné době umístěno tržiště, se stane hlavním společenským centrem celého náměstí. Po rekonstrukci bude nadále sloužit pro trhy v modernější podobě.

„Po dobu prací dojde k přemístění stávající tržnice na horní část náměstí do prostoru mezi parkovištěm u základní umělecké školy a Havlíčkovou uličkou. Na této ploše bude umístěno pět stabilních stánků a zbude místo i pro několik mobilních tržních míst. Se zprovozněním náhradní tržnice město počítá v polovině března letošního roku, “ vysvětlil místostarosta Čeněk Jůzl.

Po dokončení prací se tržnice vrátí na své původní místo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…