Hluboká nad Vltavou: Golfový resort na Hluboké vyhledávají i „negolfisté“

19.06.2019 16:01

Golf postupně ztrácí nálepku snobského sportu a je stále přístupnější pro širokou veřejnost. Lze s ním začít v každém věku a jedním z ideálních míst, kde lze s tímto sportem začít, je golfový resort v Hluboké nad Vltavou.

Hluboká nad Vltavou: Golfový resort na Hluboké vyhledávají i „negolfisté“
Foto: hluboka.cz
Popisek: Hluboká nad Vltavou

Rozlehlý téměř sedmdesátihektarový areál uspokojí jak náročné golfové profesionály, tak i rekreační hráče a začátečníky.

Vítáni jsou i naprostí začátečníci, kteří se s golfem teprve seznamují. Mohou využít služeb místních trenérů, případně vyzkoušet samotnou hru na veřejném devítijamkovém hřišti. „Poměrně hodně se věnujeme dětem. Každý rok jich sem jezdí zhruba šedesát až osmdesát. Rodiče je přivezou a pak je mohou z povzdálí sledovat z letní terasy nebo z prosklené klimatizované restaurace,“ popisuje manažer golfového resortu Antonín Loužek.

Moderní zázemí golfového hřiště je přitom jeho pýchou. „Čekal jsem na to téměř dvacet let. Máme nové sociální vybavení se sprchami, novou klubovnu pro sto padesát lidí, dvě restaurace a prostornou letní terasu,“ říká Loužek.

Restaurace je podle něho unikátní a je otevřena pro každého. Často si v ní místa rezervují lidé na různé rodinné oslavy, svatby nebo firemní akce. „Díky španělskému šéfkuchaři Jesusi Comino Ramirovi a jeho týmu jsme možná jediným golfovým resortem, který může hostům nabízet autentickou španělskou kuchyni. Restaurace neslouží jen hráčům, ale vítáni jsou zde i „negolfisté“. Hosté si objednají některou ze španělských specialit a při pohledu na golfové hřiště si připadají jako na dovolené někde u moře,“ říká Loužek.

Nový objekt s klubovnou a restauracemi přitom klade důraz na zachování původního rázu okolní přírody, do které je citlivě zasazený. Prioritu přírody ctí i v celém areálu. „Přírodu respektujeme. Dbáme o to, abychom zachovali původní charakter parku se stoletými duby. Žádné zdravé stromy nekácíme. Naopak jich ročně desítky vysázíme. Budujeme jezírka a biotopy. Nová podoba hřiště tak spíše připomíná přírodní rezervaci,“ vysvětluje manažer resortu Loužek.

Golfové hřiště bylo vybudováno v části zámeckého parku nazývané Podskalská a Poříčská louka. Areál nabízí osmnáctijamkové mistrovské hřiště a devítijamkové veřejné hřiště. V roce 2002 zasáhly tuto oblast povodně, které zničily obě hřiště i zámecký park. Provoz byl obnoven o rok později, kdy celý areál prošel rozsáhlou rekonstrukcí.

I díky tomu mají hrací plochy jedinečný ráz a golfistům staví do cesty záludné vodní plochy a umělé i přírodní překážky. Najdou zde úžasné průhledy mezi vzrostlými stromy, malebná jezírka. Hráčům nabízí nevšední zážitek. Na obou hřištích lze hrát bez omezení a poté posedět na terase restaurace s výhledem na zámek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…