Hluboká nad Vltavou: Tisíce z turnaje pomohou projektu výstavby hospice

28.09.2018 9:34

Celkem 36 tisíc korun, které se vybraly v rámci charitativního golfového turnaje v Hluboké nad Vltavou, pomohou přípravě projektové dokumentace na výstavbu hospice v Českých Budějovicích. Ten je v jihočeském krajském městě velmi potřebný.

Hluboká nad Vltavou: Tisíce z turnaje pomohou projektu výstavby hospice
Foto: Jitka Erbenová, Wikimedia Commons
Popisek: Hluboká nad Vltavou

Charitativní turnaj uspořádalo hnutí PRO Zdraví a Sport, které kandiduje v nadcházejících volbách do zastupitelstva města Českých Budějovic. Golf se konal pod záštitou MUDr. Blanky Jakubcové Sýkorové, která jako trojka na kandidátce do komunálních voleb usiluje také o místo v senátu, a MUDr. Petra Sáka, který je lídrem Hnutí PRO Zdraví a Sport ve volbách do českobudějovického zastupitelstva.

„Jsme rádi, že si přišlo zahrát golf tolik lidí a tak štědře přispělo. Veškeré finance věnujeme na přípravu projektu výstavby hospice v Českých Budějovicích. Právě vybudování hospice je v našem městě velmi potřebné a naše hnutí je významně podporuje. Je to jeden z klíčových bodů našeho programu,“ uvedl MUDr. Petr Sák.

V turnaji zvítězila Jana Bartáčková, na druhém místě skončil Milan Šumbera a jako třetí se umístil Jiří Lála, mistr světa v ledním hokeji a stříbrný medailista z Olympijských her.

Golfový turnaj, jehož výtěžek věnuje hnutí PRO Zdraví a Sport na dobročinné účely, je jednou z aktivit, kterými se toto nové uskupení snaží politicky angažovat ještě před volbami. Další jeho snahou je získat co nejvíce podpisů k petici za urychlené řešení neúnosné dopravní situace ve městě. „Chceme pomáhat ještě předtím, než proběhnou volby. Jsme lidé z města a už se nedokážeme dívat na to, jak denně stojí stovky aut v dopravní zácpě a jak se město dostatečně nestará o lidi důchodového věku,“ řekla MUDr. Blanka Jakubcová Sýkorová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…