Hluboká nad Vltavou: Účastníci akce Velikonoce na Hluboké pomohou čtyřleté Adélce

18.03.2021 13:07

Během tradiční velikonoční akce v Hluboké nad Vltavou, můžete od Velkého pátku 2. dubna až do konce května nejen pomáhat hlubockým hledat sedmadvacet umělecky ztvárněných kraslic, ale i pomoci čtyřleté Adélce z Bavorovic, která se narodila s těžkým rozštěpem páteře.

Hluboká nad Vltavou: Účastníci akce Velikonoce na Hluboké pomohou čtyřleté Adélce
Foto: Jitka Erbenová, Wikimedia Commons
Popisek: Hluboká nad Vltavou

„Velikonoce na Hluboké jsou od začátku součástí charitativního projektu Řetěz naděje, který pomáhá potřebným. Ani letos se, i přes všechna úskalí, této idey nechceme vzdát. Výtěžek finanční sbírky tento rok poputuje na úhradu neurorehabilitací velké bojovnici s osudem, Adélce Křiváčkové,“ popisuje myšlenku projektu Petr Mach.

Anketa

Bojíte se vakcíny AstraZeneca?

82%
18%
hlasovalo: 13497 lidí

V posledním měsíci těhotenství byl nenarozené Adélce zjištěn rozštěp páteře v nejhorší možné variantě. Vyhlídky nebyly příliš optimistické. Nyní jsou Adélce čtyři roky a po sérii operací si začíná pomalu sama sedat a leze. Je to velmi empatická, veselá a bystrá holčička, se kterou maminka už začala mrskat i angličtinu.

„Adélce velmi pomáhají nákladné neurorehabilitace, které je dobré postupovat několikrát do roka. Jezdíme do Centra Hájek, kde intenzivní 12-ti denní rehabilitace stojí 71 500,-. Adélka má dobré předpoklady se postavit na vlastní nohy, tak nám to za to stojí,“ doplňuje maminka.

"Chápeme, že mnozí z nás máme do kapsy hlouběji, než tomu bylo jiné roky. Ale i přesto si myslíme, že má smysl i drobným darem podpořit malou slečnu, která snad i díky nám bude veselejší," dodává hlavní organizátorka akce, paní Valerie Chromá.

Aktuální informace na facebooku Velikonoce na Hluboké či ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.