Hluboká nad Vltavou: Ve městě bude bezpečněji. Nadace ČEZ pomohla pořídit vybavení pro městskou policii

28.05.2021 7:31

Alkoholtester pro městskou policii, webkamery, komponenty pro zabezpečení informační sítě městského úřadu včetně multifunkčního zařízení pro městskou knihovnu, to je jen část investic, zvyšujících kvalitu života občanů, na jejichž pořízení letos, podobně jako v minulých letech, přispěla Nadace ČEZ.

Hluboká nad Vltavou: Ve městě bude bezpečněji. Nadace ČEZ pomohla pořídit vybavení pro městskou policii
Foto: Jitka Erbenová, Wikimedia Commons
Popisek: Hluboká nad Vltavou

Asi nejpotřebnějším darem, který nyní z rukou vedoucího komunikace Jaderných elektráren ČEZ Petra Šuleře a člena správní rady Nadace ČEZ Františka Lusta převzali starosta Hluboké nad Vltavou Tomáš Jirsa a zástupce vrchního strážníka městské policie Patrik Brožek, je kufříková sada alkoholtesteru DRÄGER spojené s mobilní tiskárnou, umožňují kompletní detekci přímo v terénu.

„Velice děkujeme Nadaci ČEZ za trvalou pomoc. Letos nám pomohla pořídit pomůcky, důležité pro zvýšení bezpečnosti našich spoluobčanů. Jen hlubocký zámek každou sezónu před koronavirem navštívilo na tři sta tisíc turistů, další desítky tisíc jich navštěvují zoo, galerii, sportovní areál, přístaviště, přijedou na dobré jídlo nebo po cyklostezce za sportem. To přináší vedle dalších starostí především obrovskou koncentraci pohybu po místních komunikacích. A jezdí tu bohužel i ti, kteří sedají za volant nebo řídítka, i když by neměli. Myslím, že už jenom obecné povědomí o tom, že naše městská policie je takto profesionálně vybavena, působí preventivně a napomůže k vyšší bezpečnosti,“ poděkoval zástupcům Nadace ČEZ starosta Hluboké na Vltavou, senátor Tomáš Jirsa.

A za sedmičku městských policistů se připojil i zástupce vrchního strážníka Patrik Brožek. „Dosud jsem při podezření, že je řidič nebo cyklista pod vlivem omamných látek, museli spolupracovat s Policií ČR a proces řešení byl složitější a zdlouhavější. S mobilním alkoholtesterem získáváme efektivního pomocníka pro to, abychom při podezření mohli situaci řešit na místě a komplexně. Náš akční rádius je velký, část našeho týmu vykonává službu i pro sousední město Zliv, a alkoholtester samozřejmě využijeme i tam, takže bude mít široké uplatnění,“ doplnil zástupce vrchního strážmistra Městské policie Hluboká nad Vltavou Patrik Brožek.

„Mezi hlavní priority města i nás jako provozovatelů jaderných elektráren patří bezpečnost.  Mimo jiné řada zaměstnanců elektrárny Temelín v Hluboké a okolí bydlí, proto nové vybavení více než vítáme, užitek z něj budeme mít všichni,“ uvedl vedoucí komunikace Jaderných elektráren ČEZ Petr Šuleř.

„Heslem Nadace ČEZ je: Pomáháme tam, kde působíme. Fakticky už od roku 2003 a za tu dobu jsme společně s vedením Hluboké nad Vltavou a řadou dalších obcí z okolí Jaderné elektrárny Temelín, ale i řady dalších institucí, jako jsou například jihočeské nemocnice, zrealizovali řadu smysluplných projektů,“ dodává František Lust, člen správní rady Nadace ČEZ. Díky pomoci Nadace ČEZ v projektech podpory regionů si například městská policie v Hluboké nad Vltavou mohla v minulosti pořídit například defibrilátor, který přímo pomáhá zachraňovat životy, hasičský záchranný sbor získal hasičskou loď, umožňující rychlé zásahy na řece a v jejím blízkém okolí a radost dětem i dospělým přináší bylinková zahrádka v hlubocké mateřské škole.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Hokejové finále se promítne i na pardubické radnici

16:31 Pardubice: Hokejové finále se promítne i na pardubické radnici

Hokejové šílenství, které zaplavilo město, se dotklo i pardubického magistrátu. Ten ve spolupráci s …