Hluboká nad Vltavou: Venkovní bazény na Hluboké lákají návštěvníky

24.07.2019 8:33

K horkým letním dnům neodmyslitelně patří koupaliště s průzračně čistou vodou. Vyhledávají je hlavně lidé a rodiny s dětmi, kteří se kvůli často zhoršené kvalitě vody vyhýbají rybníkům a přírodním nádržím. Ideální podmínky jim nabízejí venkovní bazény v Hluboké nad Vltavou.

Hluboká nad Vltavou: Venkovní bazény na Hluboké lákají návštěvníky
Foto: Jitka Erbenová, Wikimedia Commons
Popisek: Hluboká nad Vltavou

Milovníci koupání naleznou v Hluboké nad Vltavou moderní městské koupaliště na levém břehu řeky Vltavy pod zámkem v Podskalí, poblíž vyústění cyklotrasy z Českých Budějovic. Koupaliště je součástí sportovního areálu a svým návštěvníkům nabízí nejen vodní atrakce, ale i dětský koutek s houpačkami či beachvolejbalové hřiště s možností zapůjčení míče a sítě. V areálu koupaliště, které provozuje Město Hluboká je i provozovna rychlého občerstvení.

„Máme zde velký bazén s téměř sedmdesát metrů dlouhým tobogánem a masážními lůžky i dětský bazén s půlmetrovou hloubkou se skluzavkou a vodním hříbkem,“ popisuje správce koupaliště Roman Rákosník.

Přestože je koupaliště vybaveno veškerým komfortem včetně umýváren se sprchami a převlékárnami se skříňkami pro úschovu věcí návštěvníků a travnatou plochou u řeky se slunečníky, ceny vstupného už několik let zachovává a nezvyšuje. „Vstupné držíme pořád stejné. Dospělí zaplatí za celý den šedesát korun a děti do šesti let desetikorunu,“ potvrzuje správce Rákosník. Koupaliště, které je otevřené od 10 do 19 hodin, je zkrátka ideálním místem, kam lze během horkých letních dnů vyrazit s celou rodinou.

Výrazně kratší otevírací dobu pro veřejnost má pětadvacetimetrový venkovní bazén v areálu Sporthotelu Barborka, který je v lese necelý kilometr od zámku. Přívlastek “sport” má tento hotel zcela zaslouženě, neboť se může vedle bazénu pochlubit i saunou, dvěma hřišti pro míčové sporty i ping-pongovými stoly.

„Ačkoliv upřednostňujeme naše hotelové hosty, bazén otevíráme veřejnosti odpoledne vždy od 13 do 18 hodin,“ uvádí provozní hotelu Martin Smetana. Dospělí zaplatí za návštěvu bazénu v uzavřeném areálu stokorunu a děti šedesát korun.

Pokud ale někdo stále dává přednost přírodním koupalištím, na Hluboké může navštívit pláž s nově nainstalovaným molem na břehu Vltavy ve sportovně relaxačním areálu, který nabízí i příjemné posezení na terase restaurace v prostředí nádherné přírodní lokality s výhledem na hlubocký zámek.

„Po zkušenostech s enormními horky v loňském roce jsme obohatili nabídku půjčovny. Návštěvníci našeho areálu jistě uvítají možnost zapůjčení vodních atrakcí,“ přiblížil nabídku služeb ředitel areálu a předseda destinační společnosti Českobudějovicko-Hlubocko David Šťastný. „Pořídili jsme šlapací kajaky, přikoupili padlleboardy. Zájemci si mohou u nás zahrát i plážový volejbal na čtyřech upravovaných hřištích,“ dodal David Šťastný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.