Hluboká nad Vltavou chystá sportovní hry pro seniory

17.09.2018 16:47

Přesně v duchu hesla „Nejde o výkon, ale o zábavu“ pořádá Hluboká nad Vltavou už pátý ročník Sportovních her pro seniory, pro které má 19. září od 13:00 v hlubockém sportovně relaxačním areálu připravený pestrý program. Přestože je zábavně sportovní odpoledne určeno hlavně aktivním starším lidem z domovů důchodců v Českých Budějovicích a Hluboké, vítáni jsou i starší spoluobčané z Hluboké.

Hluboká nad Vltavou chystá sportovní hry pro seniory
Foto: Jitka Erbenová, Wikimedia Commons
Popisek: Hluboká nad Vltavou

„Samozřejmě nám vůbec nejde o sportovní výkony, ale o příjemně strávené odpoledne s hudbou a občerstvením, kde si budou moci senioři popovídat, zahrát minigolf, svést se na motorovém člunu, elektrokole nebo se pokusit uspět v některé z nenáročných disciplín,“ uvedl Jiří Slepička, ředitel Domova důchodců U Zlatého kohouta v Hluboké nad Vltavou.

Pro seniory bude přichystán Sportovně relaxační areál Hluboká, který je jedním z nejrozsáhlejších venkovních hřišť v republice. Volný čas zde mohou trávit rodiny s dětmi, handicapovaní lidé, vozíčkáři i senioři. Jeho součástí je i příjemné sezení na terase restaurace v prostředí nádherné přírodní lokality s výhledem na romantický hlubocký zámek.

Akce se každoročně zúčastní zhruba šedesát až osmdesát seniorů. Podle ředitele Slepičky sousedskou atmosféru pravidelně provází nadšení a dobrá nálada.

Zřizovatelem Domova důchodců U Zlatého kohouta je Město Hluboká. Do své péče přijímá především seniory z Hluboké nad Vltavou a okolních obcí. Už teď eviduje přetlak žadatelů o umístění, které nemůže uspokojit. Podstatou péče o seniory je podle ředitele Slepičky hlavně vytvoření pocitu domova, který není dán jen samotným prostorem a vybavením, ale především laskavou a přátelskou atmosférou, kde se každý cítí v bezpečí a je respektován. To Domov důchodců U Zlatého kohouta svým klientům nabízí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…