Hlučín: Adventní věnec bude instalován již v sobotu

24.11.2017 10:45

Vánoční atmosféru v Hlučíně budou letos ruku v ruce vytvářet obyvatelé města, radnice, městské organizace i obchodní společnosti; každý přispěje svým dílem. Díky tomu bude na Mírovém náměstí nejen vánoční strom, ale také tradiční obří adventní věnec, u kterého se budou každou adventní neděli scházet lidé dobré vůle u vánočního programu a při rozsvěcování jednotlivých adventních svící.

Hlučín: Adventní věnec bude instalován již v sobotu
Foto: Hlučín.cz
Popisek: Hlučín

Adventní věnec bude hlučínský patriot a nestor Josef Hlubek se svými přáteli, hlavně Janou Kameníčkovou a Marií Drobíkovou, instalovat v sobotu 25. listopadu dopoledne. Josef Hlubek už do října shromažďuje větve chvojí, ze kterých se bude věnec vyrábět. Na místo budou přivezeny i jednotlivé postavy betlému v životní velikosti, vyrobené ze slámy. Loni mezi nimi chyběl oslík, ten prý ovšem letos nebude chybět. Pokud byste chtěli partu nadšenců z Hlučína zastihnout při instalaci věnce a jeho zdobení, doporučujeme v sobotu čas od 10.30 do 11 hodin.

Vánoční strom na Mírovém náměstí v Hlučíně bude letos instalovat městská firma TS Hlučín ve středu 29. listopadu. Krásný smrk ztepilý roste v Bobrovníkách v nevelkém zeleném pásu mezi vozovkou a oplocením rodinného domu, tedy v místě zcela nevhodném pro lesní dřevinu. Na jeho ozdobení je k dispozici patnáct sad ledově bílých řetězů, dvanáct svítících krápníků a pětadvacet bílých vloček.

„Protože naše vánoční stromy jsou rok od roku bohatší a košatější, dokoupili jsme loni dalších deset bílých a letos přibude ještě patnáct nových sad světelných řetězů a 25 světelných koulí,“ prozradila investiční technička Městského úřadu Hlučín Kateřina Buchtelová.

Rozsvítí se radnice, ulice i nádraží

Zdobit se budou také hlavní veřejná prostranství. Rozsvítí se radnice, svítící girlandy připomenou sváteční čas v Ostravské ulici, na autobusovém nádraží jsou budou pro změnu komety a v ulicích Písečná a Rovniny vločky, které se rozzáří i v Darkovičkách. Na sídlišti OKD budou mít svůj vánoční strom a Bobrovníky ozdobí nejen vánoční strom, ale také rozzářené vločky.

"Před instalací vždy celou výzdobu kontrolujeme. Pokud zjistíme závadu na svítícím řetězu, opravíme si ji sami. U dalších prvků většinou spolupracujeme s dodavateli. Řetězy a svítící vločky máme i rezervní," informoval ředitel TS Hlučín Roman Šťastný.

Mimořádnou událostí letošního vánočního času bude nepochybně výstava korunovačních klenotů, která v Červeném kostele potrvá od 5. do 23. prosince. Otevřená bude denně od 14 do 20 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Protidrogová prevence jinak. Do města přijel Revolution train

13:37 Hustopeče: Protidrogová prevence jinak. Do města přijel Revolution train

Od roku 2016 brázdí koleje v Česku, Slovensku a Německu 165 metrů dlouhý obrněný kolos, který ve čtv…