Hlučín: Družina Základní školy Rovniny pomáhá druhým

18.12.2019 10:13

Školní družina vytvořila projekt s názvem „Družina pomáhá druhým“. Během adventního období všechna oddělení udělají radost, splní přání a přinesou světlo do života spoustě lidem.

Hlučín: Družina Základní školy Rovniny pomáhá druhým
Foto: Hlučín.cz
Popisek: Hlučín

Dvě oddělení navštíví Domov pod Vinnou horou a potěší seniory v podobě obrázků s přáním hezkých Vánoc a předají drobné dárky, které děti samy vyrobily během řízených činností ve školní družině.

Další oddělení udělá radost lidem žijícím v instituci s názvem Fontána, v domově pro osoby se zdravotním postižením. I zde děti obdarují klienty drobnými dárky, které samy vytvořily.

Oddělení s nejmladšími dětmi navštíví útulek pro psy na území města Hlučín, kde předají dobročinnou sbírku pamlsků pro pejska, který zatím nenašel svého pána a na Vánoce bude sám.

Poslední dobrý skutek, který družina v adventním období udělá, vznikl ve spolupráci s městským úřadem města Hlučín. Na základě doporučení byli vybráni dva senioři, kteří potřebují pomoc druhých - paní Lýdie a pan Rostislav. V současné době probíhá dobročinná akce, abychom i těmto lidem mohli splnit přání a rozzářit tak jejich obličeje. V závěru adventního období děti posledního oddělení předají balíčky městskému úřadu, který zprostředkuje předání.

Celá akce je čistě dobrovolná a účastní se jí děti, které od srdce cítí, že chtějí pomoct druhým.

I vy můžete pomoci druhým a to nejen v adventním čase.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…