Hlučín: Družina Základní školy Rovniny pomáhá druhým

18.12.2019 10:13

Školní družina vytvořila projekt s názvem „Družina pomáhá druhým“. Během adventního období všechna oddělení udělají radost, splní přání a přinesou světlo do života spoustě lidem.

Hlučín: Družina Základní školy Rovniny pomáhá druhým
Foto: Hlučín.cz
Popisek: Hlučín

Dvě oddělení navštíví Domov pod Vinnou horou a potěší seniory v podobě obrázků s přáním hezkých Vánoc a předají drobné dárky, které děti samy vyrobily během řízených činností ve školní družině.

Další oddělení udělá radost lidem žijícím v instituci s názvem Fontána, v domově pro osoby se zdravotním postižením. I zde děti obdarují klienty drobnými dárky, které samy vytvořily.

Oddělení s nejmladšími dětmi navštíví útulek pro psy na území města Hlučín, kde předají dobročinnou sbírku pamlsků pro pejska, který zatím nenašel svého pána a na Vánoce bude sám.

Poslední dobrý skutek, který družina v adventním období udělá, vznikl ve spolupráci s městským úřadem města Hlučín. Na základě doporučení byli vybráni dva senioři, kteří potřebují pomoc druhých - paní Lýdie a pan Rostislav. V současné době probíhá dobročinná akce, abychom i těmto lidem mohli splnit přání a rozzářit tak jejich obličeje. V závěru adventního období děti posledního oddělení předají balíčky městskému úřadu, který zprostředkuje předání.

Celá akce je čistě dobrovolná a účastní se jí děti, které od srdce cítí, že chtějí pomoct druhým.

I vy můžete pomoci druhým a to nejen v adventním čase.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.