Hodonín: Architekti představili návrh tribuny stadionu U Červených domků

10.11.2023 10:23 | Tisková zpráva

Plánovaná obnova tribuny atletického a fotbalového stadionu U Červených domků dostává konkrétní obrysy. Na hodonínské radnici představili návrh architektonické studie její autoři David Šrom a Václav Štojdl z brněnského studia Proam architekti, s.r.o.

Hodonín: Architekti představili návrh tribuny stadionu U Červených domků
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Setkání v zasedací místnosti rady města se uskutečnilo za účasti představitelů města i Nadace manželů Komárkových. Zúčastnili se také zaměstnanci příslušných městských odborů a organizace TEZA Hodonín, která má areál ve své správě. Architekti vycházeli ze zadání zohledňujícího požadavky atletického a fotbalového klubu včetně parametrů organizací UEFA a IAFF. Postupně představili návrhy řešení konceptu tribuny, o kterých se dále diskutovalo.

Anketa

Souhlasíte s tím, že koalice SPOLU jde společně i do eurovoleb?

3%
17%
hlasovalo: 38529 lidí

Nová tribuna je plánována jako bezbariérový kompaktní dvojpodlažní objekt s podobným půdorysem jako dosavadní stavba. V suterénu je navržen prostor pro technologické vybavení objektu. V prvním podlaží navrhují architekti šatny, sociální zázemí, prostory pro rozhodčí či ošetřovnu. V druhém podlaží najdou své místo kanceláře klubů, společná klubovna, sociální zařízení, zázemí pro bufet či média. Ochozy nabídnou prostor k sezení pro 600 diváků, což je o sto více, než umožňuje současná kapacita. Jednotlivá podlaží propojuje kromě dvojice schodišť i výtah.

„Jedná se o prvotní představení studie, o které budeme dále diskutovat. Zainteresované subjekty budou mít nyní možnost vyjádřit své připomínky, aby mohla být studie dále dopracována. Je nutné posuzovat záměr a jednotlivé požadavky i s ohledem na provozní náklady,“ řekl starosta Libor Střecha. Navržená varianta zatím stále nabízí rezervy pro další úpravy, které budou následovat.

Původní tribuna slouží veřejnosti od roku 1980. Na jejím současném stavu se podepsal nejen zub času, ale v roce 2021 také tornádo. Nová tribuna bude součástí rozsáhlého projektu Sportovního areálu U Červených domků, který vzniká ve spolupráci s Nadacemi manželů Komárkových a zahrnuje také modernizaci přilehlého okolí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…