Hodonín: Dům pro seniory si přišla prohlédnout stovka zájemců

18.07.2017 21:04

Zhruba stovka lidí využila možnosti prohlídky komunitního bytového domu pro seniory v rámci dne otevřených dveří. Za město se akce zúčastnili místostarostové Ladislav Ambrozek a Jiří Janda.

Hodonín: Dům pro seniory si přišla prohlédnout stovka zájemců
Foto: wikipedia
Popisek: Hodonín

Bytový dům, který nechalo město nedávno zrekonstruovat za více jak 40 milionů korun, nabízí celkem 21 malometrážních nájemních bytů pro seniory ve věku nad 60 let, při splnění dalších podmínek komunitního způsobu sociálního bydlení. Zájemci si prohlédli bytové jednotky, jejichž součástí jsou kompletní kuchyňská linka, koupelna se sprchovým koutem, vestavěné úložné skříňky na chodbě, včetně sklepů a společných prostor. Byty mají výměru podlahové plochy kolem 40 čtverečních metrů. Obyvatelé domu budou mít k dispozici společenskou místnost a tělocvičnu, dílnu pro společné aktivity i okrasnou zahradu.

O prohlídku byl velký zájem. "Pozvali jsme na prohlídku nejen ty, kteří si žádost o bydlení v komunitním domě už podali, ale i ostatní veřejnost," prozradila Andrea Kučerová z odboru sociálních věcí a školství. "Aktuálně k dnešnímu dni registrujeme 33 podaných žádostí a nejméně desítka lidí si odsud formulář žádosti o bydlení odnesla," doplnila informaci o počtu podaných žádostí. V současné době se provádějí závěrečné práce v okolí domu a připravuje se kolaudace stavby.

O přidělení bytů rozhodne rada města 22. srpna po prošetření splnění podmínek a na základě doporučení sociální komise. Zájemci o tento typ bydlení mohou podávat žádosti ještě do konce měsíce července.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Připomeneme se osvobození města. Radnice získá do správy pomník válečných obětí

10:28 Vsetín: Připomeneme se osvobození města. Radnice získá do správy pomník válečných obětí

Pátek 3. května bude ve Vsetíně plných slavnostních událostí. Kromě otevření nového vlakového nádraž…