Hodonín: Dvě velké investice již slouží svému účelu

04.02.2019 11:38

V uplynulých dnech převzalo město Hodonín oficiálně do užívání hned dvě významné investiční akce, ulici Dobrovolského a projekt parkoviště na ulicích Okružní a Jižní. Slavnostního ceremoniálu přestřižení pásky se zúčastnili jak představitelé města Hodonína, tak i zástupci zhotovitele stavby, společnosti SWIETELSKY stavební, s.r.o.

Hodonín: Dvě velké investice již slouží svému účelu
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

První z akcí se týkala ulice Dobrovolského. Ta slouží jako hlavní tepna na Masarykovo náměstí a v průběhu let byla již značně zdevastovaná. "Do chodníků se vkládala spousta inženýrských sítí a jejich povrchy pak byly zapravovány mnohdy provizorně. Město se proto rozhodlo udělat celkovou rekonstrukci v celé délce ulice,“ uvedla hlavní důvody za odbor investic a údržby Libuše Tesaříková. Stavební práce v celkovém objemu necelých 14 milionů Kč zahrnovaly opravy povrchů, včetně likvidace starých krytin chodníků i komunikace. Součástí bylo také rozšíření městské zeleně tak, aby ulice byla příjemným místem nejen z hlediska dopravy, ale také pro pěší a občany žijící v této lokalitě.

V případě druhé investiční akce bylo hlavním cílem posílení parkovacích míst na sídlišti Jihovýchod, kde je právě problematika parkování často diskutovaným tématem. „Dříve zde auta parkovala podélně, což nebylo úplně vyhovující. Vzniklo tedy 162 parkovacích stání, byla opravena vozovka, vytvořeny nové chodníky zejména podél jedné strany parkoviště a také tři chodníčky, které propojí sídliště s novým parkovištěm,“ popsal detaily stavby Martin Kraus z odboru investic a údržby. Celkové náklady této investiční akce dosáhly částky 13,25 milionu Kč.

Ačkoliv obě stavby již několik týdnů slouží svému účelu, jejich slavnostní převzetí připadlo na poslední lednový týden. V obou případech se však jedná o velké, dlouho plánované investice, jejichž cílem je především zlepšit komfort občanů našeho města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…