Hodonín: Lázně hostily účastníky konference o financování sociálních služeb

22.03.2019 11:11

Více než padesátka účastníků z organizací poskytujících sociální služby v regionu, z obecních a městských úřadů z Hodonínska a zástupci Krajského úřadu Jihomoravského kraje se potkali ve čtvrtek 21. března v Lázních Hodonín na konferenci věnované financování sociálních služeb.

Hodonín: Lázně hostily účastníky konference o financování sociálních služeb
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

„Jedním z cílů, proč jsme se dneska sešli, je to, abychom poskytovali kvalitní a dostatečné služby lidem, kteří je nejvíce potřebují,“ přivítala účastníky konference její organizátorka a referentka komunitního plánování Lenka Mikušová z oddělení sociální pomoci a služeb hodonínského městského úřadu. Shodou náhod připadl den konference na Mezinárodní den Downova syndromu.

V dopoledním bloku se účastníci konference dozvěděli aktuální informace o financování sociálních služeb v Jihomoravském kraji, který registruje a podporuje  přes čtyři stovky služeb, a o směřování sítě sociálních služeb v kraji. Zdroje na financování sociálních služeb jsou stále nedostatečné, přesto se dotace z kraje na sociální služby za posledních pět let více než zdvojnásobily. Jedním z možných zdrojů by se do budoucna mohl stát i soukromý sektor.

Odpolední program byl věnován komunitnímu plánování v hodonínském okrese a výměně zkušeností z financování sociálních služeb z pohledu spádových obcí i z pohledu podnikatelského sektoru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …