Hodonín: Lidé bez domova po sobě uklidili

07.04.2021 17:39

Velký jarní úklid se nevyhnul ani lidem bez přístřeší. Provedli jej na pokyn asistentů prevence kriminality a strážníků městské policie v minulých dnech u vlakového a u autobusového nádraží. Nasbírali po sobě padesát pytlů odpadu.

Hodonín: Lidé bez domova po sobě uklidili
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Lidé bez domova po sobě uklidili Velký jarní úklid se nevyhnul ani lidem bez přístřeší. Provedli jej na pokyn asistentů prevence kriminality a strážníků městské policie v minulých dnech u vlakového a u autobusového nádraží. Nasbírali po sobě padesát pytlů odpadu. Obr Právě v místech, kde stával v minulosti kovový most přes železniční trať - u parovodu - se lidé bez domova scházejí a zůstává po nich nepořádek.

Anketa

Je Janek Ledecký dezinformátor?

32%
68%
hlasovalo: 8687 lidí

To se rozhodli změnit dva asistenti prevence kriminality spolu se strážníkem městské policie a vyzvali osoby, které se na tomto místě scházejí, k velkému úklidu. Zajistili k němu také pytle. „Na konci akce bylo nasbíráno čtyřicet pytlů odpadu, které budou odvezeny na sběrný dvůr,“ informoval o výsledku jarního úklidu ředitel městské policie Jindřich Vašíček.

Nejednalo se o první takovou akci. „Stejným způsobem postupovali asistenti prevence kriminality spolu se strážníky minulý týden u vraků dvou vozidel na parkovišti u autobusového nádraží,“ říká ředitel policie Vašíček. Lidé bez domova v těchto vracích přespávali a také je zaplnili odpadky, bylo jich na deset pytlů.

Jeden z autovraků se již podařilo po dohodě s majitelem odtáhnout a zlikvidovat firmou, která se touto činností zabývá. Druhý vrak na místě zatím zůstal, protože s jeho majitelem z Prahy se nelze zkontaktovat. Autovrak navíc stojí na soukromém pozemku. Záležitost tak strážníci postoupili k řešení silničnímu správnímu úřadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…