Hodonín: Město chce nastartovat komunikaci s místními podnikateli

14.08.2019 7:35

V příjemném prostředí vinného sklepa hotelu Krystal se konalo první setkání starosty města s místními podnikateli. Cílem jednání, jehož organizace se ujala Okresní hospodářská komora Hodonín (dále OHK), je nastavit systém fungující vzájemné spolupráce soukromé sféry s městem.

Hodonín: Město chce nastartovat komunikaci s místními podnikateli
Foto: wikipedia
Popisek: Hodonín

„Chceme navázat spolupráci nejen prostřednictvím Okresní hospodářské komory, ale rozvíjet vztahy s podnikateli i v další rovině. Díky vzájemné symbióze občanů, firem a města bychom mohli Hodonín posunout zase o kus dál,“ řekl na úvod setkání starosta Libor Střecha. Jak dále uvedl, součástí pravidelných setkávání by mohlo být například informování o projektech, které město připravuje a kde by se mohli místní podnikatelé zapojit a podpořit je v oblastech, které jsou jim blízké. Město rovněž uvítá i podněty z jejich strany, pokud budou mít například zájem posílit kulturní či sportovní oblast pořádáním akcí pro veřejnost. „Určitě ne všechny akce a projekty by mělo organizovat město. Iniciativu z jejich strany rozhodně uvítáme, a pokud to bude možné, rádi je podpoříme,“ dodal starosta.

Jak OHK tak i vedení města mají zájem setkávat se s podnikateli pravidelně. „Dnes je to úvodní akce, kdy by se podnikatelé měli domluvit s městem, zda je vůbec zájem vytvořit nějakou komunikační platformu a pokud ano, tak jak by měla vypadat. Prvotní návrh je, že by se jednalo o putovní setkání přímo v konkrétních firmách. Firma by tak vždy představila svůj výrobní program, pohovořila o svých problémech, zaměstnancích a bylo by to přínosem i pro podnikatele, aby se navzájem lépe poznali,“ řekl ředitel OHK Hodonín Michal Švagerka.

Za příklad ideální komunikace považuje do budoucna třeba oblast sponzoringu, kde by se mohly společnosti dohodnout, jaké projekty která z nich podpoří. Zmínil také možnost pořádání společných akcí s výzkumnými ústavy a univerzitami, aby se nové technologie snáze dostávaly do místních firem. Řeč padla i na nutnost udržení středního školství v Hodoníně, které čelí velké konkurenci brněnských škol. Nápadů byla celá řada, proto již na podzim plánuje komora další setkání, které by mělo na programu již některé z konkrétních témat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…