Hodonín: Město přispěje prvňáčkům na školní potřeby i v novém školním roce

23.05.2022 17:39 | Tisková zpráva

Také v novém školním roce 2022/2023 přispěje město žákům prvních tříd hodonínských základních škol finančním darem na školní potřeby ve výši dva a půl tisíce korun na jednoho žáka.

Hodonín: Město přispěje prvňáčkům na školní potřeby i v novém školním roce
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Stane se tak už podruhé. Rodiče nebo zákonní zástupci žáka mohou o příspěvek požádat v době letních prázdnin před zahájením školního roku. Pomoc prvňáčkům vyjde městský rozpočet na půl milionu korun.

„O příspěvek mohou požádat rodiče nebo zákonní zástupci dětí, které nastoupí od nového školního roku do první třídy některé ze základních škol zřízených městem. Žadatelé musí splňovat i další podmínky. Musí například bydlet v Hodoníně a zároveň nesmí být dlužníky města nebo jeho organizací,“ objasňuje základní pravidla pro poskytnutí příspěvku Marián Maňák z odboru ekonomiky a financí. Žádost je k dispozici ke stažení na webových stránkách města nebo přímo na Městském úřadě Hodonín. „Příspěvek se bude vyplácet v průběhu měsíce září. Rodičům, kteří pobírají dávky pomoci v hmotné nouzi, doporučujeme podání žádosti konzultovat se zaměstnanci úřadu práce,“ dodává Marián Maňák.

Pravidla pro poskytování příspěvku schválili radní města už v listopadu před dvěma lety. „V prvním roce město přispělo na školní potřeby 178 prvňáčkům celkovou částkou 445 tisíc korun. S obdobnou výší příspěvku počítá rozpočet i pro nový školní rok,“ sdělila Michaela Klepáčová z městského odboru sociálních věcí a školství.

Pravidla pro poskytování finančního daru prvňáčkům

Anketa

Vadí vám, že Babiš místo jednání sněmovny objížděl Moravu s obytňákem?

hlasovalo: 16229 lidí

O příspěvek mohou požádat rodiče nebo zákonní zástupce dítěte, kteří splňují tyto podmínky:
a) dítě nastoupí od 1. 9. 2022 do 1. třídy základní školy v Hodoníně
b) dítě a žadatel mají ke dni podání žádosti trvalé bydliště v Hodoníně, avšak mimo úřední adresu (adresu úřadu). Tato podmínka neplatí pro děti v Dětském domově a v náhradní rodinné péči v Hodoníně
c) dítě a žadatel nejsou ke dni podání žádosti dlužníkem města nebo organizací zřízených městem
d) žadatel podá v době od 1. 7 do 31. 8. 2022 žádost o poskytnutí tohoto daru
e) žadatel předloží svůj občanský průkaz, rodný list dítěte a sdělí bankovní spojení (dar bud poskytován pouze bezhotovostně). Žadatel, který není rodičem, předloží také dokument dokládající, že je mu dítě svěřeno do péče
f) žadatel uzavře s městem Hodonín smlouvu o poskytnutí finančního daru.

Žádost je k dispozici na webových stránkách města, odboru ekonomiky a financí ZDE nebo na Městském úřadě Hodonín, Národní třída 25, odbor ekonomiky a financí, kancelář 132 (p. Jana Švarcová), kde ji lze také osobně podat.

Výplata příspěvku se uskuteční v průběhu měsíce září 2022.

Rodičům, kteří pobírají dávku hmotné nouze příspěvek na živobytí, doporučujeme podání žádostí nejdříve konzultovat se zaměstnanci úřadu práce.

Zásady pro poskytování darů prvňákům najdete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

13:05 Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

V úterý 7. května odstartovaly bourací práce na hlavní budově Carimexu známého také jako Skleněné pe…