Hodonín: Město učinilo další krok k modernizaci sportovního areálu U Červených domků

14.10.2020 10:13

Rada města na svém posledním jednání schválila vítěze veřejné zakázky na zpracování koncepční studie sportovního areálu U Červených domků. Z desítky renomovaných architektonických ateliérů z celé ČR zvítězila brněnská společnost PROAM ARCHITEKTI, s.r.o.

Hodonín: Město učinilo další krok k modernizaci sportovního areálu U Červených domků
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Kritériem posuzování přitom nebyla pouze cena, ale architekti museli rovněž dodat referenční portfolio svých děl. Plánovaná rekonstrukce se má týkat celého areálu včetně starých dosluhujících tribun a přilehlého meziprostoru, dosud sloužícího k parkování.

„Areál má primárně plnit funkci kvalitního sportoviště pro kluby, které zde působí. Chybět by však neměly ani klidové zóny zahrnující mobiliář pro trávení volného času včetně herních prvků pro děti. Naším cílem je vytvořit moderní městský prostor pro širokou veřejnost, která se sem bude ráda vracet,“ řekl k plánované podobě místa starosta Libor Střecha.

Do budoucna se počítá se začleněním areálu do revitalizovaného lesoparku Dúbrava a vytvořením klidové zóny určené všem generacím. K tomu by měla přispět i průchodnost řešeného území, která tak otevře areál nejen členům sportovních klubů, ale také široké veřejnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…