Hodonín: Město vydalo nástěnný kalendář pro příští rok. Připomíná hodonínský hrad

30.11.2018 12:16

Reprezentativní nástěnný kalendář města Hodonína pro příští rok připomíná výročí 850 let od první zmínky o hodonínském hradu v roce 1169. Na dvanácti stranách přibližuje v příbězích historii a faktografické údaje o hradu, později zámku, který se stal nepřehlédnutelnou dominantou města a jeho okolí.

Hodonín: Město vydalo nástěnný kalendář pro příští rok. Připomíná hodonínský hrad
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Kalendář přibližuje nejstarší podobu zámku a zároveň nejstarší pohled na město, začtete se, co se stalo se zámkem, když se stal majetkem císařské rodiny a dozvíte se i to, kdy do něj byla umístěna tabáková továrna, jak dlouho vydržela tabáková výroba a další zajímavosti.

Texty pro kalendář připravil z různých pramenů historik Peter Futák z Městského muzea Veselí nad Moravou a grafickou podobu zpracovala stejně jako v minulých letech grafička Hana Rakusová. „Kalendář bude působit jako stará kronika. Kronika, kterou si otevřete a je plná příběhů a informací o hradu, o němž jste netušili, že v Hodoníně někdy stával. Každý měsíc a příběh bude doplněn malbami a perokresbami,“ představila podobu kalendáře grafička Rakusová před jeho dokončením.

Nástěnný kalendář je už v prodeji. Zájemci si jej mohou prohlédnout a zakoupit za 179 korun v Turistickém informačním centru (Národní třída 36) a v Knihkupectví Zdenky Dvořákové (Národní třída 21).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …