Hodonín: Město vydalo nástěnný kalendář pro příští rok. Připomíná hodonínský hrad

30.11.2018 12:16

Reprezentativní nástěnný kalendář města Hodonína pro příští rok připomíná výročí 850 let od první zmínky o hodonínském hradu v roce 1169. Na dvanácti stranách přibližuje v příbězích historii a faktografické údaje o hradu, později zámku, který se stal nepřehlédnutelnou dominantou města a jeho okolí.

Hodonín: Město vydalo nástěnný kalendář pro příští rok. Připomíná hodonínský hrad
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Kalendář přibližuje nejstarší podobu zámku a zároveň nejstarší pohled na město, začtete se, co se stalo se zámkem, když se stal majetkem císařské rodiny a dozvíte se i to, kdy do něj byla umístěna tabáková továrna, jak dlouho vydržela tabáková výroba a další zajímavosti.

Texty pro kalendář připravil z různých pramenů historik Peter Futák z Městského muzea Veselí nad Moravou a grafickou podobu zpracovala stejně jako v minulých letech grafička Hana Rakusová. „Kalendář bude působit jako stará kronika. Kronika, kterou si otevřete a je plná příběhů a informací o hradu, o němž jste netušili, že v Hodoníně někdy stával. Každý měsíc a příběh bude doplněn malbami a perokresbami,“ představila podobu kalendáře grafička Rakusová před jeho dokončením.

Nástěnný kalendář je už v prodeji. Zájemci si jej mohou prohlédnout a zakoupit za 179 korun v Turistickém informačním centru (Národní třída 36) a v Knihkupectví Zdenky Dvořákové (Národní třída 21).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

Párování.

Probíhá párování koalice a opozice? Pokud ano, nejsou potom "obstrukce" jen divadlem pro voliče a opozice to koalici hodně usnadňuje?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Město získalo certifikát energetického managementu

16:09 Litoměřice: Město získalo certifikát energetického managementu

Město Litoměřice včetně jeho příspěvkových organizací úspěšně dokončilo proces zavedení energetickéh…