Hodonín: Město zmapuje do konce roku stav svého mobiliáře a zeleně

31.01.2020 16:29

Aktualizovat evidenci a zjistit stav městského majetku má za cíl pasportizace městského mobiliáře, zeleně a turistického značení. Radní města vybrali na svém posledním lednovém jednání tři zpracovatele pasportu venkovního majetku. Dokumentace mobiliáře a zeleně se bude provádět do konce letošního roku.

Hodonín: Město zmapuje do konce roku stav svého mobiliáře a zeleně
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Z šesti podaných nabídek doporučila výběrová komise radním města ke schválení tu nejvýhodnější, a to pro každou ze tří částí pasportu. Zpracování celé dokumentace vyjde město na 750 tisíc korun, což je o celou třetinu méně, než se původně předpokládalo. Z toho 95 procent bude hrazeno ze zdrojů evropských fondů.

V současné době je na území Hodonína na dva tisíce prvků městského mobiliáře. Jedná se o lavičky, odpadkové koše, stojany na kola, kontejnery na separovaný odpad, květináče, stožáry na vlajky, umělecká díla, prvky na dětských hřištích, vodní prvky a další. Stranou pozornosti nezůstane ani městská zeleň. Podle generelu zeleně zpracovaného před dvaceti lety má město takových ploch asi na 150 hektarech. Jedná se o trávníky, plochy s keři, letničkami, růžemi či živými ploty, ale také o skupiny stromů či mobilní zeleň. Třetí částí pasportizace majetku bude dokumentace turistického značení a orientace ve městě, kterých je ve městě ve formě různých značení, tabulí a map na tři stovky.

Práce na zdokumentování mobiliáře a zeleně začnou přibližně za měsíc a potrvají do konce roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…