Hodonín: Městská knihovna připravuje zřízení relaxační zóny

03.01.2021 18:01

Návštěvníci městské knihovny se mohou v roce 2021 těšit na nově zrekonstruovanou část přízemí budovy v prostorách půjčovny pro dospělé. Pracovně je nazvaná klidová zóna, a to podle účelu, který bude plnit.

Hodonín: Městská knihovna připravuje zřízení relaxační zóny
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Plánované stavební zásahy nevelkého rozsahu umožní propojit stávající půjčovnu v přízemí se skladem literatury, který změní svůj účel. "Literatura doposud ve skladu uložená, byla aktualizována a část dokumentů, které nebyly čtenáři dlouhodobě žádány, budou vyřazeny. Prostor, který získáme bude upraven podle návrhu knihovnic a designérky a přizpůsoben jak pro čtení, tak také pro trávení volného času," uvedla podrobnosti k záměru knihovny vedoucí oddělení služeb čtenářům Bohdana Kuzmová Křepínská. Klidová zóna nabídne posezení na multifunkčních křeslech s integrovaným USB portem pro dobíjení zařízení, minimálně deset nových studijních míst a zásuvky umožňujících studium či práci na notebooku nebo  tabletu. Novinkou bude také relax při hudbě ze starých LP desek a poslech audioknih, které má knihovna ve svém fondu a to na přehrávači se sluchátky. Samozřejmostí bude připojení k Wi-Fi síti.

V současné době probíhá zpracování harmonogramu prací a pokud vše půjde podle plánu, zahájení stavebních úprav se předpokládá začátkem února 2021. Důležité je také sdělit, že pro využívání klidové zóny nemusí být zájemce registrován v knihovně a může její služby využívat v otevírací době půjčovny.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…