Hodonín: Městský park se dočká obnovy. Město připravuje architektonickou soutěž

09.12.2020 10:13

V měsíci lednu připravuje město Hodonín vyhlášení architektonické soutěže na zpracování architektonicko - krajinářského návrhu obnovy parku a navazujících veřejných prostranství na Mírovém náměstí.

Hodonín: Městský park se dočká obnovy. Město připravuje architektonickou soutěž
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Soutěž bude určena odborné veřejnosti s cílem navrhnout zatraktivnění daného veřejného prostoru tak, aby byl plnohodnotně využitelný pro všechny generace.

Mírové náměstí je jedním z mála městských parků Hodonína. Nachází se v blízkosti centra města a je velmi dobře dostupné pro obyvatele dalších městských částí.

Cílem projektu obnovy Mírového náměstí je vytvořit kultivovaný veřejný prostor určený primárně k odpočinku a relaxaci, který bude zároveň sloužit pro konání sportovních i vzdělávacích aktivit přilehlých institucí a pro příležitostné pořádání kulturních akcí. Park na Mírovém náměstí by měl nabízet využití všem generacím, měl by pomoci naplňovat společenský potenciál městské části a soudobou interpretací navázat na doposud rezonující původní identitu místa.

„V první přípravě projektu bylo velmi důležitým aspektem zapojení veřejnosti. Ta měla možnost sdělit své podněty k budoucí podobě území jak na veřejném setkání přímo v prostorech parku, při terénních šetřeních, tak i následně prostřednictvím ankety trvající do konce listopadu. Současně probíhala jednání s přilehlými institucemi a školami, jejichž klienti a žáci jsou významnými uživateli území,“ informoval o dosavadním vývoji starosta Libor Střecha. Podněty veřejnosti a institucí, stejně jako odborně zpracovaná vstupní analýza, budou důležitým podkladem pro zadání připravované soutěže.

„Zadání se nebude týkat jen samotného parku, ale i navazujících veřejných prostranství a reprezentativního předprostoru památkově chráněné budovy ZŠ Mírové náměstí. Město od soutěžících očekává komplexní a udržitelný návrh, který bude reflektovat potřeby všech cílových skupin a přinese řešenému území novou kvalitu,“ dodává k obsahu soutěže architekt města Hodonína Ondřej Stolařík.

Město nyní zpracovává soutěžní podmínky a na leden připravuje vyhlášení soutěže. Na zpracování soutěžních návrhů bude lhůta tři měsíce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Část Vrbenské ulice čeká kompletní obnova, náhradní MHD je zajištěna

7:37 České Budějovice: Část Vrbenské ulice čeká kompletní obnova, náhradní MHD je zajištěna

V květnu začne kompletní rekonstrukce 230 metrů dlouhého úseku ulice Vrbenská v místě od křižovatky …