Hodonín: Provozní budova zoologické zahrady dostává obrysy

25.07.2019 19:53

Na jaře začala výstavba provozní budovy zoologické zahrady za přibližně 29 milionů korun. Práce pokračují podle plánu a hrubá stavba naznačuje, jak bude objekt vypadat.

Hodonín: Provozní budova zoologické zahrady dostává obrysy
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Dokončen by měl být do poloviny příštího roku. Nová stavba vedle hlavního vchodu do zoologické zahrady poskytne zázemí pro zaměstnance a administrativu, budou v ní sklady i prostory pro manipulaci s krmivem pro zvířata.

„V současné době se dokončuje hrubá stavební výroba, připravuje se střešní plášť a konstrukce na solární panel. Uvnitř stavby se začínají dělat rozvody zdravotechniky a dalších sítí,“ přiblížil aktuální stav vedoucí odboru investic a údržby Milan Hudec. „Připravujeme také obkládání fasády keramickými obklady a instalaci hliníkových oken,“ doplnil.

Výstavba provozní budovy je první z velkých staveb vedoucích k modernizaci zoologické zahrady. Následovat bude výstavba objektu stravovacího pavilonu za přibližně 12 milionů korun, který bude sloužit i veřejnosti. Na dodavatele stavby stravovacího pavilonu aktuálně probíhá výběrové řízení a se stavbou by se mohlo začít už na podzim.

V zoologické zahradě v polovině července přivítali 100tisícího návštěvníka. Loni do zoo zavítalo přes 172 tisíc lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…