Hodonín: Starostové obcí se naposledy setkali na pravidelné poradě

07.09.2018 12:16

Přátelská atmosféra provázela pracovní jednání starostů spádových obcí města Hodonína, které se konalo v hodonínském Regionálním centru. Porada byla zároveň jedním z jejich posledních společných setkání v tomto volebním období.

Hodonín: Starostové obcí se naposledy setkali na pravidelné poradě
Foto: wikipedia
Popisek: Hodonín

Úvodní bod programu patřil řediteli Nemocnice TGM Hodonín Antonínu Tesaříkovi, který představil novinky a plánované investice. Za zmínku stojí mimo jiné laparoskopická věž v celkové částce 3 400 000 Kč či pořízení velkoobjemové centrifugy v částce 500 000 Kč na oddělení laboratorní medicíny, na jejichž financování se částečně podílí také obce. Konkrétně město Hodonín přispělo v tomto roce nemocnici částkou 2 miliony korun, jednotlivé obce Hodonínska pak okolo 240 tisíc. Ředitel nemocnice rovněž využil příležitosti a požádal představitele obcí o podporu pro zachování komplexní akutní péče, jelikož zdravotní pojišťovny mají zájem ji redukovat.

V dalších bodech setkání byly představeny aktivity Regionálního centra na Masarykově náměstí, jehož provozovatelem je od května letošního roku Místní akční skupina Dolní Morava. Ta kromě dotačního poradenství pořádá také workshopy, výstavy a zajišťuje prohlídky radniční věže. Za zmínku stojí například plánované zřízení Slovácké izby, která přiblíží tradice a zvyky našeho regionu.

Starostové se rovněž seznámili s financováním sociálních služeb v roce 2018, které přiblížila vedoucí odboru sociálních služeb Michela Klepáčová. Ta jim zároveň poděkovala za jejich podporu, díky níž jsou služby dostupné široké veřejnosti.

V rámci posledního bodu jednání pak starostové získali aktuální informace týkající se nadcházejících voleb do zastupitelstev obcí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…