Hodonín: V sobotu začíná vánoční jarmark

09.12.2022 21:23 | Tisková zpráva

Blíží se Vánoční jarmark v Hodoníně a s ním také pestrá nabídka doprovodných akcí. Kromě tradičních trhů s třinácti dny různorodého programu bude součástí jarmarku vyhlídkové ruské kolo i nevšední průvod vánočních postav s názvem Nesem vám Vánoce.

Hodonín: V sobotu začíná vánoční jarmark
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Dvě desítky stánků, třináct dní různorodého kulturního programu, vyhlídkové ruské kolo a také Ježíškova pošta. Tohle vše bude čekat na návštěvníky Vánočního jarmarku v Hodoníně. Letos se uskuteční po dvouleté pauze, a to v termínu od 10. do 22. prosince na Masarykově náměstí v Hodoníně.

Vánoční jarmark začne v sobotu 10. 12. Adventním během pod taktovkou organizace TEZA Hodonín. Slavnostně jej zahájíme o den později nedělním průvodem Nesem vám Vánoce. Můžete zde vidět postavy jako je sv. Martin na bílém koni, Tři králové, sv. Lucie, sv. Mikuláš s andělem, sv. Ambrož a mnoho dalších. Tento krásný vánoční průvod bude dlouhý zhruba kilometr a ponese se celou Národní třídou. Začne v 17 hodin u Galerie výtvarného umění a bude doprovázen komentářem ke každé postavě. Chybět nebude ani velbloud, kterého si tři králové přivezou ze svých cest. Věříme, že se tento nevšední a unikátní zážitek zapíše do paměti každého malého i velkého návštěvníka.

Anketa

Dáte za Vánoce (v součtu výdajů) letos víc než loni?

hlasovalo: 11713 lidí

Další dny obohatí od 16 hodin doprovodný program, do kterého se zapojí nejen místní mateřské školy, folklorní soubory, cimbálové muziky, domácí kapely a uskupení, ale i známější interpreti, jako je kapela Sto zvířat, Martin Harich, Slávek Janoušek nebo třeba Gospel Friends. Všichni návštěvníci jarmarku se mohou těšit také na tradiční vánoční hru nebo letošní novinku v podobě vyhlídkového ruského kola. V regionálním centru na Masarykově náměstí je do 22. prosince připravena výstava betlémů, která jich k vidění nabídne několik desítek.

Jarmark bude otevřen ve všední dny od 11 do 21 hodin a o víkendech od 9 do 21 hodin. Během něj návštěvníky zahřeje jablečný mošt, svařené víno nebo medovina a budou si moci dát i něco k zakousnutí. Po celý den budou otevřeny stánky lokálních prodejců zejména s řemeslnými výrobky, jako jsou například vánoční vykrajovátka, květinové a vánoční dekorace, šperky, skleněné baňky, výrobky z vosku a jiné.

Informujeme občany, že s vánočním jarmarkem je spojena od 6. 12. do 23. 12. také úplná uzavírka komunikace mezi farou a kostelem na Masarykově náměstí. Z důvodu pořádání Adventního běhu bude dále v sobotu 10. 12. od 9:30 do 11:30 rovněž úplná uzavírka v trase závodu, tedy z Masarykova náměstí přes ulice Jánošíkovu, Legionářů, Okružní a Štěpnice.

Vánoční jarmark v Hodoníně pořádá již tradičně Dům kultury Hodonín za podpory Města Hodonín.

Podrobný program najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

10:23 Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

V pátek 19. dubna proběhlo v katastrálním území obce Čechy pod Kosířem taktické cvičení složek integ…