Hodonín: ZŠ Mírové náměstí opět otevře přípravné třídy

25.02.2022 13:02 | Tisková zpráva

Rada města na svém jednání 8. února podpořila zřízení dvou přípravných tříd pro předškolní děti v ZŠ Mírové náměstí. Ve školním roce 2022/2023 se tak přípravný ročník v této škole otevře již počtvrté. Je určen nejen pro děti s odkladem povinné školní docházky, ale i pro předškoláky od pěti let. Hlavním cílem je jejich všestranná příprava na zdárný vstup do první třídy.

Hodonín: ZŠ Mírové náměstí opět otevře přípravné třídy
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Přípravná třída je umístěna v klasické školní třídě a vybavena tak, aby plnila svůj účel. Děti při aktivitách a činnostech využívají materiály a různé pomůcky pro předškolní výuku, například pracovní sešity a pracovní listy. Režim dne je rozdělen do kratších časových úseků, tzv. do bloků, kde se prolínají prvky hry a učení. Do výuky jsou zařazeny zejména uvolňovací cviky na zdokonalování hrubé i jemné motoriky, jednoduché početní úkoly, povídání o přírodě, prohlubování návyků sebeobsluhy, výtvarné a hudební činnosti, pohybové aktivity a muzikoterapie. Součástí vzdělávání je využití výukových programů na interaktivní tabuli, které mají děti  v oblibě.

Přípravná třída neboli nultý ročník se nezapočítává do povinné školní docházky a děti v ní nejsou klasifikovány. Za svou práci jsou odměněny pochvalou nebo razítkem. Nultý ročník je přechod mezi školkou a první třídou. Vzdělávání je bezplatné.

Samozřejmostí je nejen možnost stravování ve školní jídelně, ale i navštěvování školní družiny. Pro velký zájem rodičů byly v tomto školním roce otevřeny už dvě přípravné třídy, ve kterých paní učitelky pomáhají dětem při každodenních činnostech zvládnout základní návyky budoucího školáka.

Více informací najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Leo Luzar byl položen dotaz

Elektronické volby

Dobrý den Opravdu mě zajímá, proč v dnešní době, kdy naprostá většina domácností vlastní počítač a má přístup k internetu, neexistuje možnost zúčastnit se voleb pomocí internetu. Zrovna minulý rok se myslím konala v ČR konference ohledně digitalizace státu a společnosti, jíž se účastnil i p. Babiš....

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Strakonice: Na hradě se otevřela unikátní knihařská dílna Knihodělna

13:05 Strakonice: Na hradě se otevřela unikátní knihařská dílna Knihodělna

Svůj život rozdělil mezi své dvě lásky, klarinet, který ale nakonec opustil ze zdravotních důvodů, a…