Hodonín: Začíná stavba odkanalizování Výhonu. Čekají nás částečné uzavírky

21.01.2021 21:49

S novým rokem začaly stavební práce dlouho připravovaného projektu odvedení dešťových vod z území Výhonu přes retenční nádrž do Očovského járku. Práce se uskuteční v několika etapách. Budou trvat do 31. července 2021 a vyžádají si několik uzavírek. V první fázi se dotknou hlavně obyvatel sídliště Jihovýchod a části ulice Partyzánská.

Hodonín: Začíná stavba odkanalizování Výhonu. Čekají nás částečné uzavírky
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

V době od 25. ledna do 14. února 2021 začnou práce v prostoru křižovatky ulic Konečná a Jižní na sídlišti Jihovýchod. V této souvislosti bude ve stejné době uzavřeno parkoviště u kotelny pro potřeby staveniště. Původně avizované uzavření parkoviště po celou dobu stavby se nakonec po připomínkách obyvatel sídliště a po zásahu starosty města neuskuteční. Uzavření parkoviště se omezuje pouze na nezbytné minimum.„Nelze připustit, aby v lokalitě s tak vysokou koncentrací obyvatel a aut bylo vyřazeno užívání jednoho z největších parkovišť na více než půl roku,“ komentuje změnu starosta města Libor Střecha. „Úředníci musejí hledat i jiné možnosti řešení,“ vysvětluje starosta. Náhradní řešení se našlo, parkoviště tak bude pro obyvatele sídliště uzavřeno jen krátce po dobu stavebních prací v lokalitě.

Kromě krátkodobého uzavření parkoviště v době od 25. ledna do 14. února bude dočasně přemístěna i autobusová zastávka MHD Hodonín, Luční, a to od parkoviště na druhou stranu ul. Okružní.

Od 25. ledna začnou také stavební práce v ulici Partyzánská, a to v úseku od Brandlovy ulice po okružní křižovatku s ulicemi Dukelských hrdinů, Měšťanskou a Konečnou. V této souvislosti bude uzavřena pro dopravu část ulice Partyzánská a dojde také k omezení dopravy na zmíněné okružní křižovatce. Doprava bude vedena v jedné polovině kruhové křižovatky a z obou stran Měšťanské ulice ji bude řídit světelné signalizační zařízení (semafory). Práce na křižovatce se budou provádět v podzemí, avšak po celou dobu bude třeba vyloučit dopravu na povrchu. Stavební práce v Partyzánské ulici i na okružní křižovatce potrvají do 16. dubna 2021.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…