Holešov: Senior taxi zatím ve zkušebním provozu

18.02.2019 10:04

Po vzoru jiných měst připravilo také město Holešov pro občany města a místních částí novou službu. Od začátku měsíce února je tak v Holešově možné využívat takzvané „Senior taxi“, jehož smyslem je pomoci seniorům a lidem s tělesnými postiženími dostat se snadněji k lékaři, na úřady, do lékáren, na poštu nebo i na nákupy.

Holešov: Senior taxi zatím ve zkušebním provozu
Foto: wikipedia
Popisek: Holešov.

Službu mohou využívat občané města Holešova a místních částí - Dobrotice, Količín, Všetuly, Tučapy a Žopy. S sebou mohou mít také menší břemeno, jako jsou například francouzské hole nebo chodítko, nebo mohou mít s sebou doprovod. Zároveň ale nemusí mít klienti strach, pokud doprovod mít nebudou. „Každému zákazníkovi bude při převozu poskytován individuální přístup, řidič je instruován, jak s lidmi jednat, klientovi pomůže i při nástupu a výstupu z vozu – do vozu atp.,“ vysvětluje starosta města Rudolf Seifert.

Automobil je v provozu vždy od pondělí do pátku v čase 6:30 až 16:30 hodin a využít jej mohou občané starší 65 let a držitelé průkazů ZTP a ZTP/P, kterým je vydáno potvrzení o možnosti využití služby pracovníky Odboru sociálních věcí a zdravotnictví při MěÚ Holešov. K vyřízení průkazu, které je bezplatné, je potřeba splnit všechny požadované podmínky.

Objednání probíhá telefonicky vždy den předem do 19 hodin na tel. čísle 774 417 301. Během měsíce může každý uživatel využít celkem osm jízd. Sazby jízdného se pohybují v řádu desetikorun dle vzdálenosti. Klient, který využije služeb Senior taxi, hradí na místě pouze polovinu ceny, druhou polovinu uhradí Město Holešov.

Smlouva na zkušební provoz je podepsána s panem Markem Vykoukalem, který se přihlásil do výběrového řízení. Zkušební provoz potrvá do konce měsíce dubna. „Po vyhodnocení služby bude pak od měsíce května Senior taxi provozováno s případnými obměnami,“ doplňuje starosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…