Hořice: Museum Czech road racing se představuje a zároveň přestavuje

26.09.2018 19:54

Museum CRR Hořice zavřelo brány své první výstavy začátkem letošního září a již se pilně pracuje na výstavě nové. Expozice se otevře opět v pátek před závody 300 zatáček Gustava Havla 2019 a bude spojena s populární autogramiádou bývalých i současných jezdců. Zůstane otevřeno až 15. září 2019.

Hořice: Museum Czech road racing se představuje a zároveň přestavuje
Foto: horice.org
Popisek: Hořice

Z letošní výstavy bude zachována pouze menší část  (s největší pravděpodobností síň slávy Gustava Havla, Antonína Vitvara a historická dílna) ostatní části se promění tak, aby milovník závodních strojů a historie našel opět něco nového.

Níže Vám přinášíme fotopříběh již skončené výstavy pod názvem "Pocta Hořickým závodům a lidem kolem nich 2018".

Další aktivity Musea CRR Hořice spočívají nejen v propagaci závodů, ale i osvětě a edukační činosti v rámci presentování bohaté Československé motocyklové historie, proto již v půlce září v divadelním sále hořické radnice proběhla beseda s vnukem Antonína Vitvara (slavného Podkrkonošského motocyklového závodníka a meziválečného prodejce motocyklů v Nové Pace). Zcela plné hlediště naslouchalo poutavému vyprávění nad unikátními a nikdy nepresentovanými rodinnými fotografiemi a shlédlo velmi vzácné filmové sekvence.

A co dál?

Plánuje se také setkání s motocyklovými jezdci součastnosti, tentokráte v prostorách Biografu Na Špiciv Hořicích. Poznamenejte si do svých diářů datum 3.11.2018 od 17 hodin. Pozvání přijali známí závodníci road racingu součastnosti se zkušenostmi nejen z Českých závodních tratí, ale debata bude i o závodění v Anglii a Irsku - Aleš Nechvátal, Marek Červený, Michal Dokoupil, Petr Bičiště, Kamil Holán a Veronika Hankocyová. Moderovat bude skvělý Joska Kubíček. Těšit se můžete nejen na povídání s těmito osobnosti, ale i na vystavené stroje a promítání filmů. Nezapomeňte si doma své deníčky na podpisy a připravit si můžete také všetečné dotazy. Po besedě se plánuje neformální, pevně věříme i příjemné, posezení ve foyer biografu za účasti pozvaných zavodníků a dalších slavných osobností.

Vstupné je u všech akcí dobrovolné a výtěžek bude použit na rozvoj Musea CRR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…