Hořice: Revitalizace vodní nádrže na Doubravě

31.12.2020 14:03

Město Hořice se po dlouhých letech chátrání rozhodlo revitalizovat vodní nádrž - bývalé koupaliště na Doubravě.

Hořice: Revitalizace vodní nádrže na Doubravě
Foto: horice.org
Popisek: Hořice

Tato nádrž vznikla již v dávné minulosti, a to z iniciativy místních občanů v rámci tzv. „akce Z“. Dlouho sloužila jako koupaliště a odpočinkové místo nejen pro místní obyvatele, ale i Hořičany, kteří sem v hojné míře chodívali. Postupem doby se zájem o její využívání zmenšoval a pomalu chátrala.

Anketa

Co byste popřáli Janu Hrušínskému do nového roku?

hlasovalo: 16219 lidí

Nyní již neslouží ke svému původnímu účelu, její stav je špatný a místy až havarijní. I z tohoto důvodu se město rozhodlo tuto nádrž revitalizovat s tím, že by její využití bylo víceúčelové. Jednak by nádrž sloužila jako vodní prvek v krajině, dále by byla využita jako „požární voda“ pro místní část Doubrava a celá revitalizovaná lokalita by sloužila jako příjemná odpočinková zóna při vycházkách do přírody.

Jelikož se nedochovala žádná stavební dokumentace, nechalo město Hořice zpracovat tzv. pasport stavby, který bude zároveň i podkladem k zapsání nádrže jako vodního díla do katastru nemovitostí. Dalším krokem bude zadání zpracování projektové dokumentace k její revitalizaci.

Město chce na tuto akci využít dotační titul z programu revitalizace malých vodních nádrží vypsaného Ministerstvem zemědělství. Pevně věříme a doufáme, že naše žádost bude kladně vyřízena, město Hořice tak získá potřebnou finanční podporu a v následujících Revitalizace vodní nádrže na Doubravě letech bude moci být obnovena další specifická a velmi zajímavá část veřejného prostranství v intravilánu města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…