Hořice: Stavba fotbalového zázemí nabývá stále reálnějších rozměrů. Dokončena bude v srpnu

06.06.2021 20:06

Vrch Gothard není jen místem, jež oplývá zajímavými památkami či sochami. Ale samozřejmě také místem, kde se srocují fotbalisté, trenéři či fanoušci. Letos v květnu uplynul rok, kdy byla v Hořicích zahájena rekonstrukce fotbalového zázemí, která tak navázala na renovaci hlavního hřiště (2019).

Hořice: Stavba fotbalového zázemí nabývá stále reálnějších rozměrů. Dokončena bude v srpnu
Foto: horice.org
Popisek: Hořice

Stavba je rozdělena na dvě etapy s tím, že dokončení celého díla je plánované společně - k 31. srpnu 2021. Informace ze stavby přinesl Pavel Kočí, stavbyvedoucí provádějící firmy PK Stavby.

Anketa

Vážíte si exprezidenta Václava Klause?

37%
32%
hlasovalo: 18892 lidí

„V současné době jsou vnitřní pro­story první etapy dokončené, če­káme pouze na dodávku vnitřních dveří a obložkových zárubní. Po jejich montáži budou vnitřní pro­story kompletní. Fasáda je dokon­čena z poloviny. V letních měsících (červenec a srpen) proběhne na obou etapách montáž dřevěných nosných pilířů, které ponesou prosklené markýzy v celé délce vý­chodního průčelí.

Druhá etapa má dokončenou hru­bou stavbu, jsou hotové hrubé silnoproudé a slaboproudé rozvo­dy. V současné době se provádějí vnitřní omítky a betonové atiky na terase, s přípravou pro montáž proskleného zábradlí a stínících velkoformátových slunečníků. Za­čátkem měsíce června zahájíme montáž keramických obkladů stěn v sociálních zařízeních a budou se provádět tepelné izolace podlah, na které pak navazují rozvody podlahového vytápění. Ve stejné době plánujeme provést komplet­ní skladbu střechy a terasy. V po­lovině června je plánováno prove­dení litých anhydritových podlah. Následovat budou dokončovací práce, tedy kompletace elektroin­stalací (svítidla, vypínače, zásuv­ky a ostatní zařízení) a zdravotně technických instalací.

Pro obě etapy je dokončena veš­kerá venkovní kanalizace a přívo­dy elektro. V letních měsících jsou plánovány venkovní úpravy a ven­kovní zpevněné plochy.“

Pavel Kočí, stavbyvedoucí

Celá rekonstrukce postupně nabývá stále reálnější podoby. V průběhu nové sezony 2021/2022 tu oddíl TJ Jiskra Hořice s početnou mládežnickou zá­kladnou bude mít velmi dobré pod­mínky pro své fungování. V září 2021 by mělo dle plánu proběhnout slav­nostní otevření nového zázemí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…