Hořice rekonstruují lesní stezky u dachovského koupaliště

10.04.2019 12:09

Město Hořice získalo v červenci minulého roku dotaci na rekonstrukci lesní stezky, která vede podél hráze koupaliště směrem k autokempu.

Hořice rekonstruují lesní stezky u dachovského koupaliště
Foto: horice.org
Popisek: Hořice

Délka rekonstruovaného úseku je 325 metrů. Jedná se o rekonstrukci stávající lesní stezky, rekonstrukce bude spočívat ve zřízení nového povrchu, opravě a doplnění odvodňovacích objektů.

Dále bude stezka vybavena mobiliářem, který bude sloužit k informování návštěvníků (informační tabule, směrovníky, stojan na kola), k rekreačním účelům (stůl s lavicemi) a k udržování pořádku (odpadkové koše). Povrch stezky bude tvořen drobným drceným kamenivem, který bude podložen dalšími vrstvami mechanicky zpevněného a drceného kameniva. Nový povrch tak nebude asfaltový.

Stavební práce již začaly a provádí je firma Novostav Komunikace a.s., která vyhrála výběrové řízení v loňském roce proti dalším 7 zúčastněným firmám. Celková cena díla dle smlouvy činí 460 167 Kč bez DPH. Celou tuto částku pokrývá dotace, kterou v poměru 50 na 50 tvoří příspěvek Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova a státního rozpočtu ČR. Termín dokončení stavebních prací je stanoven do 31. 5. 2019.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

7:37 Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

V rámci letošních oslav 770 let od první písemné zmínky o našem městě jsou pořádány akce v duchu OSL…